fbpx
7.8 C
София

Водещият анализатор на PrimeXBT Ким Чуа: фундаменталните показатели на XRP са отлични, въпреки корекцията от миналата седмица

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Видяхме, че миналата седмица цената на BTC падна и това повлече целия пазар на алтернативните криптовалути. Във връзка с това редица алткойни изгубиха печалбата си, която бяха получили по-рано. Курсът на XRP също осезателно се намали и за три дни падна от максимума $0,79 до $0,45. Цена в размер на $0,45 е едно добро водно ниво, което даде възможност курсът на XRP бързо да се възстанови до днешните $0,64. Сред 10-те най-добри криптовалути монети XRP токенът от бе един от първите, който се възстанови до предишните си значения и изпревари BTC и ETH. Въпреки че целият криптовалутен пазар се възстанови, темповете и мащабите на възстановяване на XRP впечатляват най-много.

Ако се вгледаме в диаграмата на XRP/USD, то ще видим, че цената се е откъснала от зоната на консолидация на триъгълника и достигането на предишния максимум от $0,79 изглежда твърде вероятно.

Доколко е силна XRP в сравнение с другите криптовалути?

По последни данни, откакто цените на криптовалутите отново скочиха нагоре, активността на XRP в социалните мрежи рязко нарасна, като социалният обем на XRP се изравни с този на ETH. Разбира се, цената на BTC както преди си остава най-висока, но XRP бързо привлече вниманието на масите, които вече я виждат като следващата по популярност цифрова монета. Тя заслужава това след изтеклите много скучни три години, въпреки значителния ръст на нейната цялостна екосистема. Напълно е възможно инвеститорите най-после да са разбрали и осъзнали как се осъществи ръста на XRP и това да е предизвикало покачването в курса на тази криптовалута. Споменаването на XRP в социалните мрежи достигна тригодишен максимум, което съответства на бичия пазар от 2017 година.

Има ли съответствие на фундаменталните показатели на XRP относно вниманието което ѝ се отделя? Ако фундаменталната история продължава да расте заедно с обема внимание, което ѝ се отделя, то ръстът ще продължи. Но ако няма подобрения в допълнителното изграждане на нейната екосистема и бъде осъществявана само спекулативна дейност, която единствено повишава нивото на интерес, то с течение на времето този ръст може да изчезне.

Като цяло екосистемата на XRP преуспява след като бяха включени редица партньорски отношения с голям брой финансови институции. През месец август стана известно, че към RippleNet се е присъединила най-голямата банка на Индия HDFC Bank Limited (HDB). През месец ноември Ripple най-после официално потвърди, че започва съвместна работа с Bank of America (BAC), тъй като втората по големина банка в САЩ също стана един от клиентите на RippleNet.

Преди няколко дни официалният форум на паричните и финансови институции (OMFIF) публикува доклад, в който на XRP бе отделено специално внимание. Организацията OMFIF счита, че технологията DLT, на която се базира XRP, може да реши пет ключови проблема. Това са безопасността, скоростта, прозрачността, проследимостта, управлението на разходите и рисковете за големите трансфери и добави, че „Ripple се опитва да се позиционира като алтернатива на SWIFT„.

В отчета се отбелязва, че банките могат да заменят SWIFT с XRP пул, което ще направи транзакциите много по-ефективни. В този случай на банките е необходимо да разполагат само със своя национална валута и да поддържат една XRP сметка с достатъчно количество XRP за обслужване на своите най-големи очаквани платежни обстоятелства. Този процес минимизира броя на посредниците и техните надценки. Изглежда че целта на Ripple за превръщането на XRP във фактическия трансферен агент, използван от банките, набира обороти. Това е една изключително позитивна новина за приемането на XRP в качеството на международен трансферен агент, който ще продължи да стимулира търсенето на XRP.

От месец август тази година активността на разработчиците също набира обороти в тази общност, което ясно показва ръста на броя разработчици в тази мрежа.

Въпреки че курсът на XRP падна почти двойно, броят на коментарите на XRP в социалните мрежи все още е на много високо ниво. Социалният обем на XRP както преди многократно превишава този, който бе при наблюдавания неотдавна пик. Това повишено ниво на социална активност трябва да поддържа цената на XRP, понеже високото ниво на социална активност дава възможност на по-голям брой нови участници да получат достъп до XRP и да си закупят от тези цифрови монети. Понеже до фиксирането на резултатите от раздаваните токени Spark останаха още две седмици, очаква се, че социалният обем и закупуването на XRP ще продължат минимум до 12 декември тази година, когато ще бъдат фиксирани резултатите.

Прогнозите са, че в близко бъдеще цената на XRP няма да падне под $0,40. Като се има предвид дългоочакваното раздаване на токени и незатихващото внимание в социалните мрежи. Предишният спад на курса до $0,45 може да се приеме като една междинна точка. Наблюдаваният много бърз ръст но социалните обеми може да привлече голям брой нови любопитни купувачи, които през близкото бъдеще могат да помогнат на XRP да надмине BTC и ETH. Възможен ли е ръст на цената до 1 американски долар?

* Отказ от отговорност: информацията за цените е усреднена, за да се отчете високата волатилност на активите

Няколко думи за Ким Чуа, водещият пазарен анализатор на компанията PrimeXBT

Ким Чуа е специалист по институционална търговия с големи успехи в работата във водещи банки, включително Deutsche Bank, China Merchants Bank и други. По-късно Чуа основава хедж фонд, който в продължение на седем години стабилно достига трицифрена възвръщаемост. Другото нейно призвание е наставничеството, чрез което тя предава своите знания на новото поколение аналитици. Разработила собствена патентована учебна програма по трейдинг, Ким Чуа активно наблюдава традиционните пазари както и криптовалутните борси, и търси нови инвестиционни и трейдинг възможности, които се появяват при сближаването на тези два съвършено различни класове активи.


Платено съобщение

Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини