Водещи софтуерни инженери споделят опит при разработване на Интернет на нещата

0
484
Петдневна кампания осигурява безплатни билети за IoT Adventure Forum 2018 

Водещи софтуерни инженери и разработчици на решения и проекти в областта на Интернет на нещата (IoT) ще споделят практически опит в специализиран семинар по време на IoT Adventure Forum 2018 (https://iotadventureforum.com), който ще се проведе на 15 май в хотел “Новотел София”. Веселин Арнаудов, директор “Развитие на иновациите” във VMware, Иван Драгоев, управител на ИндигоВърдж и Христо Лалев, софтуерен инженер и съосновател на българската IOTA общност ще фокусират вниманието на аудиторията върху основните процеси и етапи на разработване на решения в областта на Интернет на нещата.

Какви са трудностите при големите проекти в областта на Интернет на нещата, как рисковете невинаги проличават по време на пилотния етап и какви са проблемите, свързани с управлението и сигурността ще разкаже директорът “Развитие на иновациите” във VMware Веселин Арнаудов. Арнаудов отговаря за изследователската дейност и иновативните идеи в българския офис на компанията – лидер в облачните технологии.

Практически опит в изграждането на индустриални IoT решения ще сподели Иван Драгоев, съосновател и управител на ИТ компанията ИндигоВърдж.

Акцентът на неговата презентация ще падне върху архитектурата, технологиите и процесите, които неговият екип използва при проекти в областта на управление на уличното LED осветление, системите за енергиен мониторинг, системите за управление на устройства и приложението им в индустриалната автоматизация, включително: 

  • Технологиите за връзка: 2G/3G/4G, LoraWAN, NB, IQRF.
  • Microservices архитектурата.
  • ThingWorx, Azure, AWS, MindSphere и другите доставчици. Кое и кога се използва и защо?
  • Облачните, on-premises и хибридните внедрявания.

Възможностите за приложение на ЙОТА (IOTA) и Тангъл (Tangle) технологиите ще бъде във фокуса на презентацията на софтуерния инженер Христо Лалев, участвал в редица проекти за автомобилния сектор и Интернет на нещата. Технологията Тангъл дава възможност за комуникация между множество устройства, което я прави изключително подходяща за приложение в IoT областта. За обработката на заявките при IoT е необходим централен сървър, който трябва да е сигурен и да е винаги онлайн. Това изисква голяма инвестиция в съпътстваща инфраструктура, което води до оскъпяване на крайните устройства. Според експертите, Тангъл технологията може да промени това. Допълнителен плюс е и че технологията има собствена криптовалута ЙОТА, коята може да се използва за осъществяване на плащанията.

IoT Adventure Forum 2018 се организира от Международната академия за обучение по киберразследвания в сътрудничество с Райт Имидж и с подкрепата на партньорите: IDC България, VMware, HPE, Майкрософт, БАИТ, Аутомотив Клъстър България, фондация „ЛИБРе“, Dev.bg, фонда Eleven Ventures и медийните партньори – БНР, Bloomberg TV България, информационна агенция „БГНЕС“, списание “Твоят бизнес”, Technews.bg, Seenews.com, Kaldata.com и Technology.bg.

IoT Adventure Forum 2018 идва с топ лектори и IoT стратези от IOTA, IDC, VMWare, Microsoft, HPE, ИндигоВърдж, АББ България, Bosch, Unimasters Logistics, Navigato и др.

Те ще представят най-актуалните тенденции при Интернет на нещата в различни области – умен транспорт и градове, разработване на Интернет на нещата, свързана индустрия, Интернет на нещата за потребителите, иновации и технологии и сигурност и защита на личните данни. По време на форума ще бъдат обявени и победителите в първия конкурс IoT Adventure Awards.

Регистрацията за форума се извършва на сайта на IoT Adventure Forum 2018 https://iotadventureforum.com, като до 4 май включително желаещите да се регистрират могат да се възползват от специалната промоция “Купи 1, вземи 2”, при която при закупуването на един билет получават един безплатен. Кодът за отстъпка, който трябва да се посочи при регистрация е: IoTadventure_Promo.

Веселин Арнаудов

Като директор, развитие на иновациите във VMware, Веселин Арнаудов отговаря за изследователската дейност и развиването на иновативни идеи в офиса на компанията в България с фокус над Internet of Things. Това включва изследвания и развитие на нови бизнес линии, нови регионални продукти и ръководене на дейности заедно с академичната, излседователска и start-up общност. В ролята си на софтуерен инженер с 15 годишен опит в софтуерните разработки и изследвания, през последните десет години Веселин е част от екипа на VMware България. Завършил е компютърни науки в Brown University и обича пътешествията, семейството си и вкусната храна.

Иван Драгоев

Иван Драгоев е съосновател и управител на ИндигоВърдж с повече от 15 години опит в IT индустрията. През 2011 г., Иван и неговата компания разработват платформа за прогнозиране и предотвратяване на аварии в производството, която има клиенти в САЩ и Европа. През 2014 г. той и екипът му променят фокуса от доставчик на платформа към доставчик на цялостни решения, включващи четири основни аспекта: бизнес консултации и обучения, планиране внедряването на нови технологии, разработка на софтуерни решения, комуникационни и change мениджмънт вътре и извън организациите. В момента Иван е бизнес и технологичен консултант по индустриален Интернет на нещата, като помага на клиентите си да запълнят празнината между технологии и бизнес.

Христо Лалев

Притежава над 12 години опит като софтуерен инженер в автомобилната индустрия. През годините работи по разработката на различни устройства и проекти за най-големите автомобилни производители.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари