Временно изпълняващият длъжността генерален директор на Intel Робърт Суон (Robert Swan), назначен да ръководи корпорацията след „внезапната“ оставка на Брайън Кржанич (Brian Krzanich), не желае да остава на този пост.

Робърт Суон е финансовият директор на Intel и сега изпълнява и всички задължения на главен изпълнителен директор. За своето нежелание да остане ръководител на Intel Робърт Суон заяви по време на среща с целия личен състав на корпорацията, организирана след напускането на Кржанич. Информацията е на Bloomberg.

Брайън Кржанич бе освободен поради нарушение на вътрешния кодекс на корпорацията – стар любовен роман с една от висшите служителки на Intel. Предполага се, че причините са други, но Intel не коментира. Веднага след това финансовият директор на корпорацията временно пое неговите задължения, докато бордът на директорите намери най-подходящия кандидат.

Самоотводът на Суон ограничава избора на кандидати за поста главен изпълнителен директор на Intel. Bloomberg добавя, че в продължение на 50 години на тази длъжност са избирани единствено хора от компанията.

Но този път корпорацията заяви, че ще се търсят кандидати, както от вътрешните среди на Intel, така и външни претенденти.

Това е важно, понеже Intel е твърде голям играч на процесорния пазар. Аналитичната компания Nomura предположи, че най-вероятната кандидатура е ръководителят на направлението Technology, Systems Architecture & Client Group Мурти Рендучинтала (Murthy Renduchintala).


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари