fbpx
1.4 C
София

Всеки потребител на Discord в САЩ вече може да монетизира сървъра си

Най-четени

От социалната мрежа Discord обявиха, че разширяват абонаментна си програма, позволявайки на всеки създател на съдържание в САЩ да събира месечна такса за специален достъп от членовете на своята общност. Все пак администраторите на сървъри в платформата трябва да покриват няколко дребни изисквания – собственикът да е на над 18-годишна възраст, да е с „чист“ профил, да е посочил актуални телефон и имейл, да има активно двуфакторно удостоверяване и да е съгласен с условията и правилата за ползване на приложението.

От Discord потвърждават, че няма да има ограничения за минимален брой активни членове на общността. Така всеки собственик на сървър, който отговаря на горепосочените условия, ще има възможността да създаде един или няколко различни абонаментни плана за участниците в него. Администраторите сами ще решават какъв да е размера на таксата.

За разлика от Twitch, където подялбата на приходите от абонаментни такси между потребителя и платформата е 50/50, Discord отправя изключително примамливата оферта от 90/10, но… Според условията за монетизация в приложението, приходите ще се изплащат 30 дни след края на календарния месец. Това означава, че потребителя ще получи спечеленото за Януари, например, не по-рано от 1ви Март. Друго условие, с което създателите на съдържание ще трябва да се съобразят е, че първата заявка за плащане не може да е за по-малко от $100, а за всеки следващ месец минимумът става $25.

На всеки сървър, съдържащ материали свързани с наркотици, оръжия и хазарт и такива от сексуален и дискриминационен характер, ще му бъде отказана възможност за създаване на абонаментен план.

От вчера, 1-ви Декември, всеки желаещ да се запознае с новата програма на Discord, може да го направи на страницата на платформата в Интернет, като за момента новата опция е налична само за територията на САЩ.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини