Във всички версии на Windows спряха да работят антивирусните програми

41
4569

Външните антивирусни програми престанаха да работят във всички актуални версии на операционната система Windows – 7, 8.1, Server 2008 R2, Server 2012, Server 2012 R2 и 10. Информацията е от уеб страницата за техническа поддръжка на Microsoft, документацията в която бе обновена днес. Причината за тази твърде неприятна ситуация е най-новото обновяване по безопасността, което се оказа несъвместимо с външния антивирусен софтуер.

С този проблем преди няколко дни се сблъскаха потребителите инсталирали Sophos, Avira, ArcaBit, Avast, McAfee и други антивирусни програми. И още, след инсталирането на пача, редица компютърни конфигурации престанаха да се зареждат. Microsoft съветва да се влезе в безопасния режим и да се деинсталира външната антивирусна програма. А създателите на антивирусния софтуер дават свои съвети. Така например, Avast малко странно препоръчва да се остави компютърната система да престои около 15 минути на страницата за логване и след това компютърът да се рестартира.

Специалистите на McAfee изясниха, че Microsoft е направил кардинални промени в подсистемата CSRSS (client/server runtime subsystem) – ключов компонент на Windows, отговарящ за нормалната работа на изпълнимия код. Това е и причината да бъде блокирана работата на програмите, извършващи търсене и изолация на вирусен код.

Да напомним, че ОС Windows си има своя антивирусна програма. Това е Windows Defender, който потребителите изключват, когато използват други антивирусни решения. Но този път това не помага и ще трябва да изчакаме Microsoft да представи пач за обновяването.

41
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
22 Коментари
19 Отговори на коментарите
28 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
30 Автори на коментарите
RMMТТТТ44Satoshi NakamotoDedalOracle Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Майкрософт не искат друг да сканира файловете на потребителите. Искат само те. Току виж тези бъгове зачестят и някои антивирусни въобще да не могат да се ползват.

Джанго без окови
Джанго без окови

Kaspersky (и платените, и безплатните версии) си работи безпроблемно, останалите нямат значение.

Oracle
Oracle

Нортън ползвам аз.
Всичко си работи без проблем.

Agentpat™
Agentpat™

Никога не съм имал конфликти с ъпдейтите, нито на 7, нито сега на 10.

boot
boot

Тролвам… Давайте, давайте още компютри с Уиндоус. Не се замисляйте да купувате софтуер и услуги от МС вместо да дарявате за отворен код. Силата е във вас и вие сте в силата. Давайте!

Oracle
Oracle

@boot
И ти … защо смяташ, че парите, които аз съм изкарал, трябва да ги дарявам за нещо, което ти смяташ за правилно?
Явно си малък човек още, но така работеше комунизма – едни изкарват, други решават за какво да се харчи.
Сега нящата работят по друг начин – аз изкарвам и аз решавам за какво да харча.
А това, което ти смяташ за правилно, ето един простичък факт – Линукс за крайни потребители – вече 20 и повече години, така и не мина пазарен дял повече от 2-3%
И защо мислиш е така?
🙂

Баба пена
Баба пена

1% няма дори.
Ама те пък са си втълпили, че андроида е линукс и го броят и него.
А и ей сега ще се появи някой, и ще каже “ама то всички сървъри са на линукс”

boot
boot

Не мисля, а е факт, че Линукс няма пазарен дял, защото 99% е безплатен – просто не е пазар. И как защо е така? Може би заради М$ и начинът по който владеят почти целия хардуер – същият метод по който и Гугъл владеят мобилния сегмент. Колкото до решаването за какво плащаш – ще ти се, ама не. Рекламната индустрия отдавна те е профилирала и профилира ежесекундно, таргетира, анализира. Пък точно с Уиноус на компа, драстично я улесняваш. Зукърбърг и Гугъл империи направиха от такива „решителни“ като теб, сега и М$ спринтират в тази посока, че монополът им започва да… Виж още »

Satoshi Nakamoto
Satoshi Nakamoto

Безплатен и въпреки това – с под 2% в десктоп сегмента… направо кърти мивки линукса.

fakira
fakira

Само Линукс. МС е булшит. Вече и Гит е булшит откакто МС го купиха. Трудно ми е да си обясня как е възможно да трошат всичко до което се докопат.

Oracle
Oracle

@fakira
Само линукс казваш …
Ти забелязал ли си тоз твой велик линукс, колко често го чистят от мизерия, трупана с години?
Няма ден без ъпдейти и видиш ли, все нещо оправят.
Предполагам и сам можеш да си извадиш изводите, колко добре е написан и как всичко е по мед и масло.
Въобще, твоя любим линукс е един пробит чувал, който непрекъснато се пришива с някакви ъпдейти.

HiKi
HiKi

Ъпдейтите са хубаво нещо. Не е всеки ден, но и На Джама са през 2 седмици. Да го чистят от „мизерия, трупана с години,“ не съм чувал. Когато едно нещо стане непотребно, то се изхвърля. Не го оправят постоянно – само когато има бъгове, а това е рядко. Определено Джама се държи много по-зле от една opensource система, която успя да впечатли даже и Valve! На хора със закърняло съзнание, които се страхуват да погледнат нещо различно, Алеко Константинов е посветил „Бай Ганьо“. А Сталин направо е изкарал на показ решението…

Oracle
Oracle

@HiKi Ти май, май … не си се заигравал скоро някоя линукс дистрибуция … Единствено консервативния Минт се ъпдейтва сравнително рядко. Я хвани една Fedora 29 или opensuse tumbleweed и виж каква трагедия е … всеки ден, абсолютно всеки ден нещо излиза за ъпдейт. Аман от някакви псевдо-специалисти тука. Бъговете в линукс били рядкост. А бе пич горски, това са някакви митове от преди Христа … Я недей да залъгваш хората с откровени неистини. Ползвате пиратски Вин, свален от … долно нанагорнище и ръсите мозък. Като гледам какво пишеш, ти линукс си виждал само на картинка, така ми се струва.… Виж още »

HiKi
HiKi

С Джама израснах и преди година и половина го смених. Не съм сигурен за твоите разбирания, но да не би да бъркаш ъпдейтите на различните програми с ъпдейти на линукса? Защото аз лично не виждам чак толкова често ъпдейт на самия Kernel. Пък дори и да има бъгове – бързо се справят с проблема – това е open-source. Междувременно на десятката им отнема повече време, постоянно възникват проблеми при хората и щети са нанесени немалко. Пиратски Вин…Хаха, тук ще те разочаровам, но си беше лицензиран. Виж, за теб не знам – когато човек е способен на измама, то той ще… Виж още »

Oracle
Oracle

@HiKi
Уверявам те, че нищо не бъркам.
Аз, за разлика от 99% от пишещите тук, изкарвам пари поддържайки няколко Oracle DBs, барабар с ОС-ите – Oracle Linux и съм съвсем наясно с това, що е то кърнел, дистрибуция, допълнителен софтуер и т.н.
Аз говоря за крайни клиенти.
И трябва да знаеш, че на обикновения потребител съвсем не му дреме какво точно се ъпдейтва и кое точно се е счупило – в неговите очи има само едно нещо, което има значение и това е – може ли да си свърши работата или не може.
Всичко друго е … прах в очите.

Dedal
Dedal

Бъркаш. Аз съм с дебиян и ъпдейт излиза ужасно рядко, и обикновенно нищо не се чупи.
Хайде на 9 идва от дъжд на вятър, ама имам едно жеси и не идвал ъпдейт от година поне. А тези за работа с arm пак жеси никога не е идвал ъпдейт и има само хардуерни проблеми, софтуера е стабилен и работи 24/7 без грешка с години.

Linux
Linux

Този сайт може да се издържа само от новини и бъгове за Win. Много тъжно.

windows е боклук
windows е боклук

Интересно какво ще стане ако в един ден windows изчезне напълно ?
Колко много хора ще им олекне от глупостите които предлага windows.
Безброй вируси / бъгове ще изчезнат.

Майкрософт хайку
Майкрософт хайку

Широко джамовете отворете,
всеки вирус мощно поемете,
сълзи горчиви проронете.

тъй-тъй
тъй-тъй

Всичко си работи перфектно. Разбира се – уин-а е със спрени ъпдейти откакто е инсталиран. Уиндоус работи само при спрени ъпдейти.

Lordoff
Lordoff

Точно!