Във Firefox 16 ще се появи интеграция с GMail и социалните мрежи

3
57

Разработчиците на популярния браузър Firefox откриха начин да привлекат още повече потребители за своя продукт. Както съобщават от компанията Mozilla, браузърът ще получи дълбока интеграция с Twitter, Facebook, Google+ и други социални мрежи, както и с пощенската услуга на Google GMail.

Идеята за това бе оповестена още през пролетта на текущата година, а ето че сега разработчиците са решили да я претворят на практика.

Във Firefox 16 ще бъде вградена функция, която ще дава на потребителите възможност за бързо споделяне чрез Facebook, Twitter, Google+ или GMail на интересно съдържание, открито в глобалната мрежа. Освен това ще бъде възможна и обратната връзка: в браузъра ще се появи панел, чрез който ползвателите ще бъдат уведомявани, ако някой, например, им изпрати лично съобщение в социалната мрежа, коментира снимка и т.н. В допълнение към това в програмата ще бъдат добавени и ленти за новини и чат.

Излизането на финалната версия на Firefox 16 се очаква на 9 октомври. В момента тази версия на браузъра е достъпна само в Nighty-версия, тоест, се намира в съвсем ранен стадий на разработка и ще претърпи още много промени.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари