fbpx
2.7 C
София

В µTorrent ще се появи реклама

Най-четени

Популярният торент-клиент µTorrent се използва от милиони потребители. Според последните статистически данни броят им е 125 милиона души месечно. Досега компанията BitTorrent, която притежава правата върху програмата, получаваше основното си количество печалби именно благодарение на нея. Всяка година лентата с инструменти на торент-клиента, вградена в различни приложения, носи на собственика й от 15 до 20 милиона долара. Въпреки това, според съобщение, публикувано от портала TorrentFreak, до няколко седмици в програмата ще се появи и рекламен модул. Компанията очаква приходите от него да надхвърлят многократно тези от µTorrent toolbar.

Рекламните банери ще бъдат показвани над списъка с торенти, които се свалят с програмата. Предполага се, че основни рекламодатели ще бъдат разработчици на софтуер и игри, филмови студия и т.н. Те ще могат да публикуват връзки към своите програми, филми, музика и друго съдържание под формата на банери, които, според авторите на програмата, ще бъдат взети под внимание, които ще бъдат показвани в съответствие с тематичните предпочитанията на потребителите. В допълнение, рекламите ще се различават по съдържание в зависимост от географското местоположение на потребителя, като в тях ще бъдат отчетени и особеностите на региона, в който той живее.

Ще отбележим, че разработчиците от компанията BitTorrent обещават да се вслушват в потребителите на програмата, като вземат под внимание мнението на най-„ценните“ от тях, след което въз основа на техните предложения и критики ще бъдат внасяни последващи изменения в µTorrent.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
SilTech
SilTech
9 години

Че какъв е проблема да си останеш на по-стара версия. Аз лично още си карам с 1.8.5 от 2009. 🙂

danchobg
danchobg
9 години

Абе ние ще си я хакнем, мразя рекламите.

redplane
redplane
9 години

Аз лично си останах на 2.2.1. Третата версия хич не ми допадна.

B-boy/StyLe/
B-boy/StyLe/
9 години

Или просто да си караме със стари версии, ако не намерят начин да пуснат рекламата и там де. 🙂

Roujin Z
Roujin Z
9 години

Явно е време да тествам qBittorrent под Windows.

stoyanps
stoyanps
9 години

Ясно! Значи е време да започна да се оглеждам за друга алтернатива.

Нови ревюта

Подобни новини