В µTorrent ще се появи реклама

7
144

Популярният торент-клиент µTorrent се използва от милиони потребители. Според последните статистически данни броят им е 125 милиона души месечно. Досега компанията BitTorrent, която притежава правата върху програмата, получаваше основното си количество печалби именно благодарение на нея. Всяка година лентата с инструменти на торент-клиента, вградена в различни приложения, носи на собственика й от 15 до 20 милиона долара. Въпреки това, според съобщение, публикувано от портала TorrentFreak, до няколко седмици в програмата ще се появи и рекламен модул. Компанията очаква приходите от него да надхвърлят многократно тези от µTorrent toolbar.

Рекламните банери ще бъдат показвани над списъка с торенти, които се свалят с програмата. Предполага се, че основни рекламодатели ще бъдат разработчици на софтуер и игри, филмови студия и т.н. Те ще могат да публикуват връзки към своите програми, филми, музика и друго съдържание под формата на банери, които, според авторите на програмата, ще бъдат взети под внимание, които ще бъдат показвани в съответствие с тематичните предпочитанията на потребителите. В допълнение, рекламите ще се различават по съдържание в зависимост от географското местоположение на потребителя, като в тях ще бъдат отчетени и особеностите на региона, в който той живее.

Ще отбележим, че разработчиците от компанията BitTorrent обещават да се вслушват в потребителите на програмата, като вземат под внимание мнението на най-„ценните“ от тях, след което въз основа на техните предложения и критики ще бъдат внасяни последващи изменения в µTorrent.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
stoyanps
stoyanps

Ясно! Значи е време да започна да се оглеждам за друга алтернатива.

Roujin Z
Roujin Z

Явно е време да тествам qBittorrent под Windows.

B-boy/StyLe/
B-boy/StyLe/

Или просто да си караме със стари версии, ако не намерят начин да пуснат рекламата и там де. 🙂

redplane
redplane

Аз лично си останах на 2.2.1. Третата версия хич не ми допадна.

danchobg
danchobg

Абе ние ще си я хакнем, мразя рекламите.

SilTech
SilTech

Че какъв е проблема да си останеш на по-стара версия. Аз лично още си карам с 1.8.5 от 2009. 🙂

redplane
redplane

Явно са се усетили накъде отиват работите и са решили да добавят опция за изключване на рекламите 🙂

http://torrentfreak.com/utorrent-ma...m_campaign=Feed%3A+Torrentfreak+%28Torrentfreak%29&utm_content=FaceBook