В Британия зарядните станции вече са повече от бензиностанциите

14
895

В картата, публикувана от платформата Zap-Map се виждат 8471 електрически зарядни станции с общ брой зарядни точки 13 613. Обикновените бензиностанции за бензин и дизелово гориво с страната са 8400, и стават все по-малко.

През изтеклата една година във Великобритания се наблюдава съществен ръст от 57% на обществените зарядни станции с електромобили. Те вече могат да се видят във всички ъгълчета на страната.

Разширяващата се зарядна мрежа се подкрепя и от държавната политика, целта на която е електрифицирането на всички нови електромобили, микробуси и лекотоварни камиони да стане до 2040 година.

„Държавният и частният сектори активно инвестират в инфраструктурата на зарядните станции във Великобритания, за да се осигури необходимия брой зарядни колонки за непрекъснато нарастващия електрически флот. През изминалия месец наблюдавахме бърз темп на промени. Векът на автомобилите с ДВГ приключва и сега са актуални електромобилите с нулева вредна емисия“ – каза техническият директор на Zap-Map Бен Лейн.

Zap-Map обяви за настъпването на преломен момент: в страната зарядните станции вече са повече от бензиностанциите – 8471 срещу 8400.

Едновременно с растежа на броя на зарядните станции се увеличава използването на технологиите за бързо зареждане на акумулаторните блокове. Досега бързите зарядни за електромобили бяха с мощност 50 KW, с които стандартният електромобил се зарежда за 40 минути. Най-новите зарядни станции са с мощност 350 KW.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
9 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Technical
Technical

А в България властите продължават да спят, „Газпром“ и „Лукойл“ дори изкуствено повишават цените на газа и така на тока. Нямаме отговорни политици и българинът редовно зарежда от руския картел и после реве, че България изостава.

Лол
Лол

Направи сравнение между крайната цена, която ти ползваш и крайната цена в останала Европа. Ако го смяташ като комунист като % спрямо доходите, значи си деградирал руски трол, ако го смяташ като стоката на пазара – ще видиш, че плащаме едни от най-ниските, а дори и възможно най-ниски цени в целия ЕС. Същото важи за тока и водата. Проблемът с газта и горивата е в конкуренцията, а този въпрос частично ще се реши с газов хъб Балкан. Към момента ще внасяме и газ от нашите партньори в НАТО – Съединените американски щати, на цени по-ниски от досегашния газ от Русия.… Виж още »

пипи
пипи

Не само там, в цяла Европа е така. А Ние пак лапаме мухите.
После правилната фирма ще ни направи!

Technical
Technical

Как да има много и евтин ток в България:

В Южна България има много слънчеви часове и там трябва да има големи фотоволтаични ел. централи
Газ от Азербайджан и ТЕЦ-овете на въглища да бъдат преобразувани в газови ел. централи.
В бъдеще България трябва да купи два термоядрени реактора и да ги монтира в Белене.

Населението от няколко десетилетия намалява плашещо бързо, а цената на тока расте, това е „логиката“ на другарите в „Газпром“ и „Лукойл“, населението трудно ще може да пуска климатик у дома, а за електромобили само ще мечтаем, очилаткото в КЕВР никога не казва защо цената на тока се повишава.

Лол
Лол

Токът в България е един от най-евтиния, ако не и най-евтиния в цяла Европа. Погледни реалните цени като такива, не както троловете го смятаха като % спрямо доходите. Никой в света не изчислява цените на суровините спрямо доходите на населението. Не токът е скъп, Българите са бедни, бедни са защото са нископроизводителни, неефективни и непредприемчиви, не се развиват и няма конкуренция. Затова и заплатите са ниски спрямо разходите, защото няма предприемчивост. В пазарната икономика нещата вървят ОТДОЛУ НАГОРЕ. Всичко зависи не от „народа“, не от „партията“, не от „правителството“, а от ИНДИВИДА, индивид по индивид и имаш общество, това общесто… Виж още »

Technical
Technical

Дрогарю, продължаваш да дрънкаш опорни точки. Един професор по математика или по физика по-неефективен ли е от професор в Испания или в Австрия, та получава по-малка заплата? В България много хора работят дори в събота и неделя, нещо което е забранено в някои държави. Иди да се прегледаш, че ме дразниш с глупостите си.

Ало
Ало

Погледни БВП-то на Испания и Австрия и научи поне елементарни неща какво е това икономика преди да мислиш, че магически някой може да задели 6000 лв за заплата на учителите в България. В България има бюджет и той трябва да се пълни от някъде, погледни колко е БВП на България и колко влизат за данъци, преди да говориш утопично тъпотии.

Между другото учителите са зле заплатени в цял свят и това е обществено известно, даде лош пример.

Ало
Ало

Използвайте Гугъл и вижте КРАЙНИ цени на ток, интернет, вода, кабелна, гориво. Повтарям КРАЙНИ цени /с включено ДДС и акциз/ и ги наложете на всяка друга страна от ЕС – България е с най-евтините!!!

Преди 6 години дезинформационна кампания ползваше % спрямо доходите /така никой в света не ги изчислява/.

Мислете как да бъдете богати, а не как да цепите стотинките. Цените винаги ще растат нагоре, това се нарича инфлация и идва от субсидирането на икономиката и социалната система /нали много искате социализъм/.

Срещу дезинформационната програма на руститутките
Срещу дезинформационната програма на руститутките

Цени на бензина – най-ниска в ЕС – България.
comment image

memer
memer

Единствената причина защо нямам Тесла е защото няма зарядни станции в българия (и защото нямам пари)

Срещу дезинформационната програма на руститутките
Срещу дезинформационната програма на руститутките

Цени на тока в ЕС – най-ниски са България:
comment image

Срещу дезинформационната програма на руститутките
Срещу дезинформационната програма на руститутките

Цени на водата в ЕС – най-ниската е в Гърция и България:
comment image

Technews
Technews

Ама защо расте цената на тока, при положение че населението намалява бързо? Логиката е нарастващо население (нараства потреблението) – нарастваща цена на тока, а не както е сега.

Срещу дезинформационната програма на руститутките
Срещу дезинформационната програма на руститутките

Цените растат по много причини, една от тях е инфлацията, а инфлацията се получава, защото централните банки по света субсидират социални програми, които винаги излизат на дефицити по различни начини, един от тези начин е изкуствено понижаване на лихвите. Лихвата се базира на риска, когато я понижиш изкуствено за да стимулираш потреблението, силата на парите се обезценява и така реално цените отиват нагоре, реално това, което се случва е, че парите ти се обезценяват. Ако искаш да няма инфлация, трябва да се спре субсидирането на икономиката, но ако това стане забрави да излизаме на положителен растеж, а от това ще… Виж още »