fbpx
-0.8 C
София

В Германия започна работа първата плаваща слънчева електроцентрала

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Германската компания Erdgas Südwest приключи строителството и започна използването на първата плаваща слънчева електроцентрала. Съоръжението е изградено близо до градчето Ренхен, като това е първата в Германия подобна слънчева електроцентрала, която може да генерира електрическа енергия в промишлени мащаби. Електроцентралата е проектирана от френското конструкторско бюро Ciel & Terre, а самата централа е изградена върху повърхността на кариерно езеро.

Строителството на плаващата слънчева електроцентрала е започнало през февруари тази година и е продължило до месец юни. Няма информация за финансовата част на този интересен проект. Но е известно, че електроцентралата се състои от над 2300 слънчеви панели с обща пикова мощност 750 KW. Според документацията, новата централа може да подава до 736 мегаватчаса електрическа енергия годишно. През работните дни, електроенергията на новата централа ще се използва за нуждите на местното предприятие, собственост на строителния гигант Ossola, за добив на пясък и дребен чакъл. През почивните дни генерираното електричество ще се продава на енергийния пазар и ще се добавя към енергийната мрежа на региона.

В този регион има около петдесетина кариерни езера, достъпът до които не е разрешен от съображения за безопасност – там не може да се почива и къпането е забранено. От друга страна, за развитието на алтернативната енергетика са необходими обширни площи, които съвсем не са толкова много в гъстонаселената Германия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини