fbpx
4.8 C
София

Huawei вече работи върху 6G мобилните мрежи: те трябва да се появят след 10 години

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Новинар. Увличам се от съвременни технологии, информационна безопасност, спорт, наука и изкуствен интелект.

Днес едва започва процеса на активното внедряване на 5G мрежите, но телекомуникационните гиганти вече работят върху мобилните мрежи от следващо, шесто поколение. Само преди няколко часа изпълнителният директор на Huawei Рен Джънфей заяви, че неговата компания вече работи върху 6G връзките.

Джънфей отбеляза, че Huawei паралелно работи както върху 5G, така и върху 6G мобилните мрежи. Но разработването на мобилните връзки от шесто поколение е още на съвсем ранен стадий и са необходими още много изследвания. Според топ-мениджъра, до началото на използването на тази съвсем нова технология ще изминат около 10 години.

Към днешен ден 5G се разглежда като следващото поколение на телекомуникациите. Скоростта на обмен на данни, която предлага 5G технологията, ще бъдат основата на бъдещите роботизирани автомобили и тя ще се използва и за отдалечено управление на критично важно оборудване. Засега само в няколко държави има изградена 5G инфраструктура и се изграждат мобилни мрежи от пето поколение. Това са Великобритания, Южна Корея и други.

Ръководителят на Huawei заяви, че преди 6G мобилните мрежи да станат реалност, необходимо е да бъдат приети съответните стандарти в тази област. Именно за формиране на стандартите могат да отидат няколко годни. Рен Джънфей не уточни технологичните подробности на тази съвсем нова технология и не посочи в кои области най-напред ще се използва 6G.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини