В Дубай ще бъде построен първия в света град с компютъризиран контрол на климата

3
96

Правителството на Дубай си постави невероятно амбициозна задача: да построи град, чийто улици ще бъдат разположени под прозрачни куполи, а градският климат ще се регулира с помощта на компютърна система.

Градът почти изцяло ще бъде съставен от търговски и развлекателни центрове, ето защо и името му е съответно Mall of the World (Световен търговски център). Площта на този мини-метрополис ще достигне около 4,500,000 квадратни метра, а гостите на града ще бъдат напълно изолирани от външните неблагоприятни метеорологични условия.

Общата дължината на улиците в този град ще бъде над 7 километра, което ще позволи на посетителите свободно придвижване и приятни разходки. Като се вземе предвид, че в Дубай е много горещо, идеята да се осъществи контрол на температурата и влажността на въздуха за цял един град, не изглежда толкова лоша. През зимния период, когато температурата в региона не е толкова висока, куполите ще могат да се вдигат, за да проникне свеж въздух.

В Mall of the World се предвижда да бъдат построени 100 хотела от много висок клас, медицински квартал за туристите, културен център и други. Проектът се разработва от компанията Dubai Holding, която възнамерява да превърне този град в един голям развлекателен парк.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари