Към днешен ден Tesla Model 3 е най-евтиният електромобил, предлаган от компанията на Илън Мъск. Официалната цена на този съвременен електрически автомобил стартира от $35 000, но жителите на щата Калифорния могат да го закупят при цена с $10 000 по-ниска.

Причината цената на първия серийно произвеждан електромобил да спадне до $25 000 са държавните отстъпки за екологично чисти автомобили. Вчера Tesla Model 3 бе официално включен в списъка Clean Vehicle Rebate Project (CVRP), с което цената значително пада за сметка на федералния данъчен кредит. В зависимост от критериите на конкретния потребител, отстъпката може да бъде и още по-голяма, но средната цена на Tesla Model 3 за калифорнийския жител е в рамките на $25 000.

CVRP програмата има свои особености. До нея нямат достъп физически лица с годишен доход над $150 000 или семейства с годишен доход над $300 000, но тези хора със сигурност ще могат да си купят електромобила без никакви отстъпки.

Отстъпките за електромобила се дават едва след закупуването на Tesla Model 3. Тоест, първоначално трябва да се заплати пълната цена, а след това купувачът получава обратно $7 500 федерален данък и $2 500 отстъпки по програмата CVRP. Самата програма има няколко допълнителни условия и нюанси, които могат подробно да бъдат изучени в официалния сайт на CVRP.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари