В Китай ще бъде представен първия електромобил Lexus

3
782

В Китай ще бъде представен първия електромобил на Lexus, който от много години произвежда хибридни автомобили, но досега не бе предлагал изцяло електрически модел. Компанията ще покаже своя компактен електрически и луксозен кросоувър UX 300e на автомобилното шоу в Китай, което ще се състои след два дни.

С появата на RX 400h през 2005 година Lexus започна електрификацията на своите автомобили. Тази година, по време на автомобилното шоу в Токио, компанията представи Lexus Electrified, замислен като фундаментален скок в производителността на електромобила, неговото управление и комфорт.

Външно UX 300e не се различава от обикновения кросоувър UX, но в него е поставен 54,3 KWh акумулаторен блок, който осигурява устойчивостта на електромобила и осигурява пробег 400 км с едно зареждане. Поддържа се бързо зареждане.

Поставен е електродвигател с мощност 150 KW (201 конски сили) и 300 Nm въртящ момент. Функционалността Drive Mode Select дава възможност за подбор на подходящата динамика на ускорението и спирането. Специално за този електромобил са разработени аеродинамични колела и купе.

Характерна част за интериора е допълнителният изолиращ материал, който е необходим за погасяване на външните звукове. Без ДВГ автомобилът е съвсем безшумен и външните звуци започват да изпъкват. Новият електромобил Lexus има много добра шумоизолация. А системата Lexus Safety System+ осигурява безопасността на пътя.

Продажбите на новия Lexus започват през 2020 година в Китай и Европа, а през 2021 година – в Япония. Засега няма информация за цените.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари