Track Mode

В настройките на електромобила Tesla Model 3, модификация Performance (с два електродвигателя) бе открит експерименталния режим Track Mode. В този режим се променя работата на някои системи и става възможно по-плътното използване ресурсите на електромобила.

При активирането на Track Mode се променят настройките за контрол на устойчивостта и работата на задвижващата система. По този начин се постига максимална производителност, необходима на състезателните писти. Режимът е предназначен за закрити трасета.

След активирането на Track Mode електромобилът Model 3 Performance може да излиза извън пределите на ограниченията, наложени за постигане на максимална безопасност. В този режим електромобилът може да приплъзва в дрифт и да извършва и други поднасяния. Засега не се уточнява кога новият режим ще стане достъпен и дали изобщо ще бъде достъпен за всички.

Наличието на Track Mode не е нещо ново. В много спортни автомобили има специални режими на работа, които най-пълно разкриват техния потенциал. Обикновено тези възможности се скриват от системите за осигуряване на безопасността. Но при обикновените автомобили за стандартните пътища, този режим на практика не се среща.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари