В новата версия на Windows не работи най-главното нововъведение

17
4467

Преди няколко дни Microsoft представи обновяването Windows 10 November 2019 Update. Този ъпдейт не може да се инсталира от средата на операционната система, но това може да се направи с безплатните помощни програми от сайта на корпорацията.

Обновяването не е голямо и не добавя почти нищо ново, освен променения алгоритъм за търсене на информация, който сега е отделен от Cortana и е вграден във файловия мениджър. Според Microsoft търсенето на файлове е по-удобно да се извършва във файловия мениджър и в това има логика. Но именно от проблеми с това търсене се оплакват потребителите инсталирали Windows 10 November 2019 Update. По принцип, търсенето на файлове трябваше да стане по-полезно – например да се показва предварителен преглед на намерените файлове в зависимост от техния тип.

Но във форума на Microsoft за техническа поддръжка се натрупаха съобщения, че търсенето във файловия мениджър не работи както трябва. Нещо повече, при извършване на подобно действие файловият мениджър замръзва, а програмният прозорец на приложението спира да отговаря на действията на потребителя. Освен това, в реда за търсенето не се разпознава кликването с десния бутон на мишката, поради което там е невъзможно да се вмъкне текст от клипборда.

„Понякога полето за търсене тотално се срива. Папките във файловия мениджър не се отварят, не работи нито левият, нито десния бутон на мишката. Налага се да се рестартира файловия мениджър, но след като работи няколко минути нормално, той отново се срива“.

В сайта на Microsoft се натрупаха голям брой подобни оплаквания и явно проблемът е масов и вината не е на потребителите, а на бъговете във Windows 10.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
17 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари