Следващото обновяване на Windows повишава ефективността на търсенето

3
1470

Microsoft представи версията Windows 10 20H1 Build 19025 за тестери, в която е подобрено търсенето в компютърната система. За разлика от октомврийското обновяване, версията 20H1 се позиционира като голям ъпдейт с редица нови възможности. Очаква се официално да излезе през пролетта на следващата година.

Версията Windows 10 Build 19025 не въвежда особено много промени, но прави търсенето в средата на операционната система Windows 10 много по-ефективно. Да напомним, че още през месец май Microsoft въведе нов режим на разширено търсене, който даде възможност да се търси не само в предварително определени от софтуерния гигант папки, но и зададени от потребителя директории.

В предишните версии на Windows 10 от таскбара можеше да се търси в папките Documents, Downloads, Pictures и Desktop. По-късно бе дадена възможност за добавяне на нови папки за търсене, както и да се търси във всички папки на компютърната система, но това доведе до пълното натоварване на процесора и диска, понеже е необходимо да се индексира всичката информация от дисковете. А сега Microsoft съобщи, че в компилацията 19025 е реализиран нов алгоритъм, който може да регистрира високото натоварване на централния процесор и автоматично да намалява това натоварване.

По този начин операционната система ще продължи да работи бързо и отзивчиво, като едновременно с това ще осигурява бързо търсене. Засега новата възможност се тества и се предполага, че ще може да се настройва процента натоварване на процесора при индексирането.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари