Миналата есен бе публикувана първата информация за новата функционалност на Windows 10 с име Sets.

Sets дава възможност, различните приложение и различните сесии на едно и също приложение, да се стартират и работят в отделни раздели. Досега, достъп до тази функционалност имаха само малък брой тестери от програмата Windows Insider.

В началото на тази седмица излезе новата тестова версия на Windows 10 с номер 17639. Сега разбрахме, че в нея, функционалността Sets е вече достъпна за всички инсайдъри.

Всеки тестер от програмата Windows Insider вече свободно може да пробва новата възможност за преразпределяне на програмните прозорци на приложенията в отделни раздели. Възможно е и тяхното групиране в отделни колекции в зависимост от задачата. Интересно е, че Sets не работи с браузъра Edge и преместването на негова прозорец срива системата. Но това бързо ще бъде оправено.

Microsoft е опростил превключването между групите от раздели. Това става с добре познатата комбинация Alt+Tab. Задействането на този вариант на Alt+Tab става от настройките за многозадачна работа;

Освен това, десният клик върху раздела отваря допълнително меню с различни опции – затваряне на останалите раздели, преместване и т.н. Възможно е отменяването на вече затворен раздел.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари