fbpx
22.8 C
София

В Русия се създава хибриден стейбълкоин с обезпечение истински златни кюлчета

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

На валутната борса в Санкт Петербург започна търговията с цифрови сертификати за злато. Това е вид стейбълкойн, който е обезпечен със злато. Новият финансов инструмент формално има някои признаци на цифров финансов актив, но към него могат да бъдат добавени допълнителни особености и свойства, които не са предвидени от руското законодателство.

Очакванията са така нареченото „цифрово злато“ официално да бъде включено в компютърната платформа на борсата в Санкт Петербург още в началото на 2023 година. Основната идея е следната: съвсем истинско златно кюлче се регистрира в цифров вид, като след това този актив може да се търгува без да се плащат солидните суми за съхраняване и охрана на златото. Но при проявено желание по време на договарянето златото може да бъде получено на ръка. Това е един вече почти готов проект и необходимата екосистема вече е създадена, включително новия финансов инструмент за електронна търговия с дигитален актив, обезпечен с истинско злато.

Към днешен ден в Русия единствено Московската борса търгува със злато, но да се вземе самия метал може в само някои банки, като процедурата е много тромава и усложнена.

Според финансовите експерти, за търговията с новия хибриден цифров финансов актив е необходима регистрацията на специализирана компютърна платформа, която ще даде възможност за търговия и с традиционните криптовалути.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини