fbpx
5 C
София

В САЩ изобретиха реактор, който превръща водата в гориво

Най-четени

Екип от учени и инженери в САЩ успя да създаде нов биореактор. Той може да превръща обикновени изходни елементи (въглероден диоксид, вода и някои други вещества) в 3-метил-1-бутанол, както и в изобутанол, които могат да бъдат използвани като гориво за зареждане на превозни средства.

Реакторът използва електрическа енергия, необходима за получаването на мравчена киселина, която пък на свой ред се използва за суровина, от която, в комбинация с въглероден диоксид, бактерии произвеждат изобутанол и висши алкохоли.

Специално за процеса изследователите създали генно модифициран щам на бактерията Ralstonia eutropha H16. Чрез използването на някои нови гени тя може да произвежда значително повече алкохол от мравчена киселина и въглероден диоксид. Киселината се получава по-ранен етап от често срещани и евтини вещества.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
krasimir22
krasimir22
9 години

Браво на хамериканците най накрая откриха и те топлата вода:yanim:

И.П.Талев
И.П.Талев
Отговор на  krasimir22
3 години

Е то топлата вода не е като оръжията.Те мнооого мразят комунистите ама най големия комунист им направи атомната бомба.(Генералния секретар на комунистическа американска партия г-н Опенхаймер.)

sliderum
sliderum
9 години

Боли ги оная им работа. На тях бензина им е по няколко стотинки литъра, а ако не се лъжа, има няколко арабски държави, в които за местното население е въобще без пари…

Calando
Calando
9 години

Чудно ми е арабите какво мислят по въпроса

tERROR85
tERROR85
9 години

Тука си прав парите пречат на прогреса. И в днешно време никой не мисли за здравето и комфорта на хората а мисли само колко ще се наджоби…

kaldataforumuser
kaldataforumuser
9 години

Преди повече от 20 години, българинът Илия Вълков създава Браун-газа. От десетилетие та и повече той намира десетки приложения, а в Китай е доста обстойно тестван и разработван за различни нужди. В момента се е подела инициатива и тук в България да му намерим приложение. Така че не виждам какво „ново“ ни предоставят братята американци, няма и да се учудя, ако огромна част от разработката им стъпва на разработките на Илия Вълков..
„Световният ред“ подрежда картинката така, че подобни открития да стоят далеч от ежедневието. Просто не са ефика$$$$ни..

Нови ревюта

Подобни новини