fbpx
4.7 C
София

Apple: единственият истински конкурент на iPad е Samsung Galaxy Tab

Най-четени

Калин Карабойчевhttps://www.kaldata.com/
Калин Карабойчев е управител на Kaldata.com - най-големият български IT портал. Повече от 15 години се занимава активно с разработка и популяризация на услуги в българския интернет.

Apple основаха пазара за таблети и след години, компанията все още мисли, че няма голяма конкуренция пред себе си, и това, че само един конкурент на iPad заслужава вниманието й. Това беше заявено наскоро в интервю с бившият изпълнителен директор на компанията.

Вярно е, че iPad все още води в пазара за таблети за сметка на всички Android таблети взети заедно. Това обаче, не означава, че компанията трябва да пренебрегва конкуренцията. Въпреки това, компанията не се притеснява за конкурентните таблети, освен за Samsung Galaxy Tab, който е “засега е единствения истински конкурент на iPad.“

Вероятно Apple искат да направят така, че да изглежда така, че са напълно уверени в бъдещата си перспектива и не могат да си позволят да направят признания. Все пак, битката със Samsung за създаването на Galaxy Tab и другите проблеми бяха и все още изцяло се отразяват от медиите.

Може би, защото линията на Samsung има авантаж, поради различните достъпни размери (7, 7.7, 8.9 и 10.1-инчови), а iPad се предлага само в 10-инчов вариант. Въпреки това, истината е, че Apple трябва да се притесняват и за другите таблети, а не само серията Galaxy.

Тъй като, първият Asus Eee Pad Transformer Prime отчете доста високи продажби, както и Transformer Prime. Не преди дълго Transformer Prime дори получи обновление, което добавя някои доста интересни характеристики. Същото се отнася и за Amazon Kindle Fire.

Освен това, Nvidia обещаха, че таблетите, базирани на Tegra 3 ще се продават за $199 (150 евро) до началото на лятото, следователно Apple трябва да внимават и с това. Предвид всичко това, оказва се, че последното изявление на компанията е само маркетингова тактика за запазване на имиджа си на самоувереност.

Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари
BashMaster
BashMaster
9 години

Веднага мога да ти кажа от къде това. След безкрайните измислени процеси за лицензи на какво ли не, само и само за да блокират конкуренцията си, много бързо ми станаха силно антипатични. Ми да взема да пусна и аз един лиценз за пърденето и неговите начини на употреба и после да се позлатя а ? Защото те точно това правят последните години вместо да вложат капацитета си в нововъведения и подобрения, както беше до преди 10 години, когато все още ги уважавах.

zoidss
zoidss
9 години

Аз пък не разбирам от къде такава несдържана ненавист към нещо толкова безразлично. И как една новина за признание на един продукт се превърна в хейтване на производител на друг? Зобмирани фенове на Ейпъл има, ама дваж пъти повече са зомбирните хейтъри.

BashMaster
BashMaster
9 години

след още 5 години все още ще се чува за продукти на Ейпъл, но след 10 ще остане само спомена за тях :beer:

Viiipeer
Viiipeer
9 години

В психологията е въведен термин „ефекта на стадото“ Каквото е модерно, трябва всеки непременно да го има…

В този ред на мисли, уважавам покойния вече създател на Apple Стив Джобс, но ми писна да чета през ден платени статии на Apple.

grigoo
grigoo
9 години

Да, господ-бог умря 🙂 Заблудени зомбита!

Анинфид
Анинфид
9 години

Стив Джобс не е там. Това е един от знаците, че не е там. Ако беше там, конкуренция практически нямаше да има.

Нови ревюта

Подобни новини