8.4 C
София

В Хонконг регистрираха второ куче заразено от новия коронавирус

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

В Хонконг бе фиксиран втори случай на куче с положителен резултат на COVID-19. Информацията бе съобщена от министерството на земеделието, риболова и охраната на природата на Хонконг.

Министерството съобщи, че това е домашно куче порода немска овчарка, което вече нееднократно е давало положителни резултати на COVID-19. Това е вторият известен случай на предаване на новия коронавирус от човек към животно.

Първият регистриран подобен случай бе на 17-годишно Померанско куче, която даде слаб положителен резултат при повторен анализ за новия коронавирус. Но това куче е загинало малко след като е освободено от задължителната карантина. Причината за смъртта не е известна, понеже неговата стопанка не е разрешила да бъде направена аутопсия.

И в този случай немската овчарка е поставена под карантина след като нейния стопанин бе заразен с новия коронавирус. При съседското куче от смесена порода няма следи от COVID-19. Не е известно друго куче да е дало положителна проба за новия коронавирус.

Министерството ще продължи най-внимателно да следи състоянието на овчарката и на съседското куче и съобщи, че редовно ща прави проби за COVID-19. Служителите на министерството подчертаха, че засега не е фиксиран нито един случай за предаване на новия коронавирус от животно към човек. Те посъветваха хората най-внимателно да следят личната си хигиена и в никакъв случай да не изоставят кучетата.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини