GoCrack е предназначена за създаване и тестване надеждността на корпоративните пароли.

FireEye Innovation and Custom Engineering (ICE) публикува софтуерния инструмент с отворен код GoCrack, с който е възможно създаването на пароли и тестването надеждността на корпоративните пароли с помощта на централни и графични процесори.

Програмите за разбиване на пароли дават възможност на експертите по информационна безопасност да тестват надеждността на паролите, да създават на нови усъвършенствани методи за тяхното съхранение, да проверяват за изпълнение изискванията за съставяне на парола и други. GoCrack дава възможност за конфиденциално тестване на паролите. Резултатите от проверката, както и получените верни пароли могат да видят само създателите на съответните тестове, както и от хората, на които са делегирани необходимите права.

GoCrack поддържа Hashcat v3.6+, LDAP автентификацията и не изисква използването на външен сървър с база данни. Сървърният компонент работи на всеки Linux сървър с Docker, а хората с NVIDIA GPU могат да използват NVIDIA Docker за работата на GoCrack с пълен достъп до графичния процесор. Предстои добавянето поддръжката на MySQL и Postgres.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари