Google обяви добавянето на редица нови функции в Google Drive, предназначени преди всичко за потребителите, използващи Microsoft Office. Сред основните нововъведения е възможността за съвместна работа върху документите и добавянето на коментари.

Досега, за добавянето на коментар в документ на Microsoft Office, записани в Google Диск, се налагаше потребителите да го конвертират към Google Docs. Сега това не е необходимо: добавянето на коментари и напомняния, нови задачи и упълномощените хора, може да стане директно от панела за предварителен преглед на Google Drive.

Освен това, потребителите които работят съвместно върху документите, не е необходимо да използват G Suite за достъп до новите функции. Те виждат всички коментари още с отварянето на Microsoft Office документа и могат да отговарят директно от него.

Новата функция за коментарите работи не само в Microsoft Office файловете, но и в PDF документите и изображенията.

Да си припомним, че през 2015 година Google представи плъгин, който даваше възможност за редактирането на Word, Excel и PowerPoint документите, записани в Google Disk, директно от Microsoft Office.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари