8.6 C
София

В LibreOffice 8.0 ще има табове за документите

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Екипът разработчици на офисния пакет LibreOffice представи макета на интерфейса на предстоящата за излизане версия с индекс 8.0. Съществена промяна ще стане появата на вградената поддръжка на табове за работа с документи, която много прилича на разделите в браузърите. Преминаването от един документ към друг може да става съвсем по същия начин, както става прехвърлянето от една уеб страница към друга в браузърите. По подобен начин е възможно преместването и закрепването на табовете.

Достъпът до началния екран ще става от горния ляв ъгъл чрез кликване върху иконката на съответния тип програма. За да се направи това, вече няма да се налага затварянето на всички документи, както е сега. Традиционното меню е достъпно от иконката, която така се и нарича – „Меню“. До тях са поставени бутоните с основните команди, включително за запис на документа, за печат, за показване на различните инструменти и т.н.

Ще бъде добавен нов инструмент за глобално търсене, който освен в съдържанието на документа ще търси и в командите, коментарите, в помощта и в списъка с наскоро отваряните файлове. Панелът с табовете може да бъде настроен да показва само иконките и техните имена. Потребителите ще имат възможност да избират три основни стила – класически, традиционен и стандартен.

LibreOffice доста прилича на Microsoft Office, но софтуерният гигант и досега така и не реализира поддръжката на табове за документите.

Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини