В Microsoft Word се тества нов, по-добър тъмен режим на работа

1
574

Разработчиците на Microsoft Word представиха нов тъмен режим, при който е възможно да се променя цвета на „хартията“ на документа. Досега при включването на тъмната тема работното поле на документа оставаше бяло, като заемаше повече място на екрана в сравнение с останалия тъмен интерфейс.

Софтуерният гигант заяви, че да се оставя полето на документа бяло е било грешка. Тъмната тема по принцип е създадена за работа през нощта, когато ярката светлина на екрана става вредна за очите. Сега вече Microsoft е оправил тази своеобразна грешка и е дал възможност за избор на изцяло черен фон – както на интерфейса, така и на документа.

Включването на тъмния режим става от настройките, където трябва да се избере тъмна тема. Word автоматично заменя останалите цветове на документа с техните оттенъци, които са по-подходящи за новия режим.

В сайта на Office се казва, че цветовете в документа, създадени в тъмния режим, ще си останат стандартни както е по подразбиране – тоест, другите потребители с включена светла тема ще видят бял документ със стандартните цветове.

Новата функция засега е достъпна за потребителите инсталирали предварителната бета-версия на Microsoft Word компилация 13518.10000. Тестовете ще продължат около един месец, а след това новата функция постепенно ще започна да се появява при всички потребители.

5 4 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари