В Play Store за Chrome OS някои Android приложения се заменят с PWA аналози

5
1455

Google започна да заменя някои Android приложения в магазина Play Store за потребителите на Chrome OS с Progressive Web App (PWA). В началото на този месец първото заменено приложение бе клиентът за Twitter, а сега дойде редът на YouTube TV. Тази стъпка е дългоочаквана за потребителите на Chromebook.

Въпреки че възможността за инсталирането на Android приложения в Chromebook работи перфектно, тези приложения като правило изразходват повече ресурси, което се отразява зле на производителността и времето на автономна работа на устройствата с Chrome OS. PWA приложенията са на практика уеб сайтове, които работят в средата на браузъра в на практика всяка платформа. При това, те поддържат и редица допълнителни функции, като например изпращане на уведомления и други. Да напомним, че Twitter PWA приложението се използва по подразбиране и в операционната система Windows 10.

Сега, когато потребителите на Chrome OS инсталират Twitter или YouTube TV от Play Store, магазинът по подразбиране инсталира PWA приложението. За потребителите разлика няма в сравнение със стандартните приложения, понеже PWA работи като обикновено приложение, което може да бъде отворено със Shelf или деинсталирано.

Другото преимущество на PWA е безпроблемното обновяване, понеже всичко става в сървърите на Google и на потребителските устройство нищо не се налага да бъде преинсталирано.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари