Гейбриъл Аул вече не е ръководител на програмата Windows Insider

0
11

В официалния блог на Windows се появи нов пост от Гейбриъл Аул. Обикновено той съобщава за нови версии на операционната система Windows 10, но не и този път. Днес той съобщи, че напуска поста ръководител на програмата Windows Insider, която ръководеше през последните 18 месеца. Неговото място се заема от младо момиче с огромен опит.

 

Гейб напуска екипа, който го направи известен в целия свят, но не напуска Microsoft. Той ще отговаря за софтуерните инструменти, които използват програмистите и разработчиците на Microsoft за работа с ОС Windows. Гейбриъл Аул ще продължи да участва в тази програма, но ролята му ще бъде второстепенна.

 

Аул дава всички пълномощия за появата на новите версии на Windows 10 на програмистката Дона Съркар (Dona Sarkar). Дона работи в Microsoft от 11 година и е участвала в много проекти – от Windows Explorer до HoloLens. Тя е ръководила екипа, разработващ поддръжката на Bluetooth стандарта в ОС Windows Vista. Търсенето във Windows 7 и Windows 8 също е нейна заслуга. В ОС WIndows 10 ръководи портала за цифрови подписи на драйверите.

Според Аул, основната причина за това решение е съчетаването на твърде много отговорни задачи. Той счита, че Дона веднага ще предложи много идеи по подобряване работата на програмата Windows Insider

ДОБАВИ КОМЕНТАР

Коментирай това преди всички други

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за