Според официалните справки, Путин печели $133 хиляди годишно и има скромен апартамент в Москва. Но главата на инвестиционния фонд Hermitage Capital Уилям Браудър счита президента на Руската Федерация за най-богатия човек на планетата.

Финансистът заяви това на 27 юли в юридическата комисия към сената на САЩ, която разследва намесата на Русия в американските избори през 2016 година. Според Браудър, руският президент е по-богат от Бил Гейтс и Джеф Безос, взети заедно и разполага с $200 милиарда.

Newsweek допълва, че компанията на Браудър преди време е била най-големият инвеститор в Русия и че г-н Браудър е акционер в „Газпром“, „Сургутнефтгаз“ и други предприятия, които през 90-те години на миналия век бяха държавни. По това време Путин е казал, че е сключил сделка с руски бизнесмени, което го е превърнало в най-богатия човек на света.

Личното богатство на Путин през последните години е предмет на най-интензивни дебати и спекулации.

Миналата седмица основателят и директор на Amazon Джеф Безос за кратко време стана най-богатият човек на Земята след скока в цената на акциите на Amazon. След това основателят на Microsoft отново си върна титлата.

Според Bloomberg, Гейт и Безос имат по $90 милиарда, а Бил Гейтс е най-богатият човек на планетата от 2013 година до днешен ден.

Но ако Владимир Путин притежава $200 милиарда, той безспорно е много по-богат, въпреки че едва ли ще се появи в рейтинга на Forbes.

12
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
7 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
11 Автори на коментарите
БратBWCПутин е злоdeiba1111 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Филипов
Филипов

Бред сивой кобылы.

test123
test123

Путин вече стана бостанско плашило икона, за кавбойците. Щом и богатите взеха да се оправдават – „не бе, не съм аз, в Русия има и други“. Без данни, без официална информация, без дооказателства. Просто хвърляш няколко изречения и медиите на Сорос те тиражират по хиляди медии. Ако го направи някой друг, новината ще е за това как си произвел fake news. Ако го направи кравар и е замесена Русия, всичко е наред, верваме безрезервно. Такъв им е манталитетът просто и такава им е системата. Те не могат да си представят, че човек може да има достът до ресурси и власт… Виж още »

Trial
Trial

Нормално, така е – изхождат от себе си и собствените си мошенически душички.

Веско
Веско

От 2 години всевъзможни финансови „експерти“се опитват по една или друга причина да го изкарат най-богатия.За пръв път четох тази новина преди 3-4 години,тогава от други източници,беше таймс или блумбърг ако не се лъжа.И според тях,той още тогава разполагаше с 200 млрд $.Да предположим че съм я чел преди 3 години.За 3 години би трябвало да има някакво увеличение на активите на до речем 220-230 млрд $.Другото което е че самата руска федерация има далеч по-малък фискален резерв.Така че това са пълни глупости 😀

111
111

Тука вече стана битер жълтите вестници. Изключвам, че това въобще не ИТ новина. Нищо базирано на файти, някой някъде нещо чул, написал и хоп в Калдата – сайта за „технологии“ *** ми Янко

1111
1111

Точно каквото казах – някой някъде нещо казал. И тия индипендънт цитират пък някой си друг, който пък написал, че сенатор казал. Не виждам да пише – показаха документи, където се вижда че Путин еди кво си. Пак е на база нечии приказки.
И още чакам обяснение какво общо има това с технологиите и ИТ новините. където е публикувано.
Точно жълта статия. На Путин финансите да ги мъдрят инвестор или капитал, тука нямат работа.
Утре да очакваме ли – „Сашка Васева си купи нов телефон. Парите са от порно клип“?

deiba
deiba

Това е най-жълия вестник във Великобритания, бре

Путин е зло
Путин е зло

Путин е боклук, Русия е 17-тата икономика в света при наличието на такъв огромен землен ресурс и територия. Това само по себе си е пълна катастрофа. Дори болшевишка България има по-високи минимални заплати и пенсии от тази забравена тундра. Русия е само няколко големи града, всичко друго е пустина, в която живят с десетилетия назад. Никой нормален имигрант не иска да ходи в Русия, защото знае, че там се живее зле. Затова и тук идват толкова много руснаци да жиеят – защото не траят онзи концлагер. Няма никакво значение дали Путин е най-богатия или не – държавата им се управлява… Виж още »

BWC
BWC

Наистина никой не ходи в Русия. Всички имигранти от Африка ходят в Западна Европа, защото там могат законно да изнасилват бели европейки и ако някой мъж защити жена си, това е расизъм и го вкарват в затвора. На теб май ти харесва, като гледам как си се разпищял. Я кажи, днес колко африканци минаха през леглото ти?

Брат
Брат

Ало, БиWC, В Русия има много голяма интеграция, няма що. Който не е ходил там не знае за какво иде реч. Знаете ли колко са бройклите на бойците от прехвалената ти Русия в редиците на ИД? Самата русия е пълна с малцинства, при това много от тях омесени с твоите „чисти“ руснаци дотолкова, че понякога ти намирисва на азиатска държава. На юг е пълно с радикализирани мюсюлмани. Путин изгради най-голямата джамия в Европа, именно в Русия – с приятели си Ердоган – спонсор на ИД. Нищо не знаете, мазни тролове.

Брат
Брат

Човече, не си хаби времето. Троловете, които по цял ден нямат работа са в много случаи хора, които и не работят. Това са абсолютни търтеи, които живят на гърба на останалите. Твоите коментари нямат никакво значение, защото те не се интересуват от световната статистика, независимо дали е призната от самата Русия или не. Тях не ги интересуват фактите, а пропагандата. Бях в Русия няколко пъти – в Москва и Санк Петербург живят най-големите олигарси, живеят като полу-царе. В останалите части е трагично положението. И пак – не си губи времето, остави троловете да пишат глупости, а ние ще си изградим… Виж още »