Глобален срив на Facebook и Instagram в целия свят

16
4847

Facebook и Instagram не работят в целия свят. Сривът е тотален и социалните мрежи функционират с прекъсвания, не се зареждат изображенията, няма възможност за изпращане на съобщения, не може да се разговаря. В някои държави тотално липсва достъпа до тези онлайн услуги. Вижда се само надписът Service Unavailable.

Проблемите започнаха в 16:30 часа наше време и продължават към настоящия момент. Първоначалните съобщения на разтревожените потребители първоначално пристигнаха от Великобритания, САЩ, Полша Унгария и Бразилия. Засега няма никакви коментари от представители на компаниите и не се знае кога точно проблемът ще бъде отстранен.

Масов срив в работата на Facebook и Instagram бе фиксиран и в началото на месец соктомври тази година. Тогава потребителите не можеха да влязат в своите акаунти, имаше проблем със зареждането на изображенията.

Според постъпилите в последните минути данни, 44% от потребителите нямат достъп до Facebook, а 46% – до Instagram. Една трета от потребителите се оплакват от проблеми с логването – 33% при Facebook и 31% при Instagram. Останалите потребители имат проблеми с мобилното приложение Facebook – около 21%, 22% за Instagram.

Предполага се, че е възникнал проблем в сървърите на най-голямата социална мрежа, но това е съвсем предварителна информация, която не е потвърдена.

16
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
9 Коментари
7 Отговори на коментарите
15 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
LTSC
LTSC

Дано да спре изсцяло тая проказа за човечеството!

пипи
пипи

е и ?

Underwater
Underwater

Обмислям дали да не се обеся….

HiKi
HiKi

Недей! Толкова труд за нищо. По-добре направи нещо да си полезен за обществото

аз направих опит
аз направих опит

Закачих примката, намазах въжето със сапун, сложих стола, насочих камерата на лаптопа така, че да предава пряко във Fb. Нахлузих си примката и тъкмо да ритна стола от мъка и видях, че транслирането на видео на живо във фейса не работи… Сега обмислям да отида в страна, където Fb върви нормално и там да сложа край на живота си. Оф, то пък ако фейса бачка, за какво да умирам? Параграф 22 някакъв, баси!

Имаме право
Имаме право

Според мен проблема е в това, че младите хора отдавна изоставиха Фейсбук и се насочиха към по-опростени мрежи.

В момента Фейсбук е сварталище на възрастни хора, фенове на Веселин Маринов, мазни политици, коментират се някакви политически теми, а троловете, русофилите и фалшивите новини са нещо обичайно.

Това е убийствена комбинация за един бизнес като този на Фейсбук.

Тенденцията ясно казва – Фейсбук – сварталище, готините хора са другаде и ползват разнородни мрежи по интереси.

пешо
пешо

Стига, бе! И кои са тези мрежи? Кръжока по бродиране? Или още по-опростената мрежа – Биг брадър мост вонтед??

Анти-БГ
Анти-БГ

Не им давайте акъл, оставете ги тия социалисти да си живят с тенденции от преди 10 години. Застаряваща и тъпа нация.

Losa
Losa

И ба си коментарите!!! Що не излезнете на въздух ,ми сте седнали да кълвете по -тия клавиши бре хора!!!

Пенчо
Пенчо

ти пък къде видя “въздух” навън? Всичко е изгорели газове от колата ти без катализатор

Анти-Българин
Анти-Българин

Това са Българите, какво искаш. Ходят и наемат катализатори, четат фалшива новина, че данъка им става 1000 лв за бричките и излизат да протестират за социализъм, в Перник дори обявиха Народна Република България. Самоубиваща се нация, искаща да върне невъзможно минало, което никога не е било толкова хубаво, колкото си го спомнят.

Заявявам открито – Аз съм абсолютен Българофоб и Антибългарин съвсем откритов. Тази нация е изградена от хейтъри, боклуци и непрокопсаници, комплексари и идиоти и не може да просъщестува и е срам за историята си. Днешните Българи са най-големите боклуци в Европа!

don
don

булгите не ги закачаи, те от 50 години чакат светлото бъдеще..

митко
митко

Ни моа а приживея тва! Жее са убеса!

Бесеница
Бесеница

Май мноо хора са разочаровани и искат да се обесят! Довечера среща на центъра и всички заедно да се избесим!! Или има други за бесене за други нещица?!?

Анти-Българин
Анти-Българин

Младите хора дори и не разбраха, Фейсбук почна със студенти, а сега е мрежа за възрастни хора, комунисти, русофили, хора разпрострняващи фалшивини новини, путинсти и лелки. Нормалните хора ползват специфични и нисшови мрежи и приложения и други социални мрежи, в които дъртите таралясници не влизат, защото няма смисъл.

zoom
zoom

е кой го ползва още тоя facebook???освен whatsapp друго за чат и разговори с приятели в един телефон е абсолютно не нужно