Глобален срив на Facebook и Instagram в целия свят

16
4975

Facebook и Instagram не работят в целия свят. Сривът е тотален и социалните мрежи функционират с прекъсвания, не се зареждат изображенията, няма възможност за изпращане на съобщения, не може да се разговаря. В някои държави тотално липсва достъпа до тези онлайн услуги. Вижда се само надписът Service Unavailable.

Проблемите започнаха в 16:30 часа наше време и продължават към настоящия момент. Първоначалните съобщения на разтревожените потребители първоначално пристигнаха от Великобритания, САЩ, Полша Унгария и Бразилия. Засега няма никакви коментари от представители на компаниите и не се знае кога точно проблемът ще бъде отстранен.

Масов срив в работата на Facebook и Instagram бе фиксиран и в началото на месец соктомври тази година. Тогава потребителите не можеха да влязат в своите акаунти, имаше проблем със зареждането на изображенията.

Според постъпилите в последните минути данни, 44% от потребителите нямат достъп до Facebook, а 46% – до Instagram. Една трета от потребителите се оплакват от проблеми с логването – 33% при Facebook и 31% при Instagram. Останалите потребители имат проблеми с мобилното приложение Facebook – около 21%, 22% за Instagram.

Предполага се, че е възникнал проблем в сървърите на най-голямата социална мрежа, но това е съвсем предварителна информация, която не е потвърдена.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
16 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари