Годишният доход на Huawei достигна внушителните $109 милиарда

2
2094

Huawei още през месец август тази година промени своите прогнози по за продажбите на смартфони от 180 милиона на 200 милиона броя. Компанията заяви, че ще подобри своя рекорд по продажби към 25 декември, но няколко дни преди това китайският производител публично обяви, че продажбите са прехвърлили 200 милиона смартфона. Това е нов рекорд за Huawei, дължащ се предимно на успеха на P20, Mate 20 и бранда Honor.

Този скок в продажбите, съвсем логично се отрази на доходите на компанията. Reuters цитира ръководителя на Honor, който заяви, че през 2018 година доходът на компанията е малко над $109 милиарда. Този показател е с 21% по-висок в сравнение с предишната година. Това е и първият път, когато доходът на Huawei надхвърля $100 милиарда.

Интересно е не само това. Стремителният ръст на Huawei на фона на стагнацията при Samsung и Apple, не можа да бъде спрян дори и със забраната на САЩ за продажби на смартфоните на Huawei на територията на страната. PhoneArena напомня, че от 2012 година САЩ счита Huawei за заплаха на националната сигурност, понеже нейните устройства биха могли да събират секретна информация за правителството на Китай.

Преди години Huawei не бе считан за сериозен играч на пазара за смартфони, но сега се превръща в лидер на този пазар. С излизането на Huawei P20 и P20 Pro, за компанията вече говори целия свят.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари