Почти всички държавни структури на Русия използват Windows и софтуера на Microsoft, включително на данъчните и други органи на страната. Но това може съвсем скоро да се промени, понеже големите руски магазини се отказаха от продажбите на каквито и да било продукти на софтуерния гигант. Очаква примерът на най-големите да последван и от другите ритейлъри.

От 28 ноември 2017 година американските власти приеха нови санкции по отношение на Русия и руските компании. Досега Microsoft разрешаваше заплащането на неговата продукция да става в рамките на 30 дни за финансовия сектор и 90 дни за енергийния. Но от края на ноември миналата година тези срокове бяха съкратени до 14 и 60 дни. С други думи, руските компании ще трябва да спазват нови срокове и да плащат на Microsoft осезателно по-бързо.

Ако някоя руска компания наруши новия срок на заплащане, може да получи глоба до $1 милион или 20 години затвор за ръководителите. Reuters съобщи, че за Русия е нещо обикновено плащанията да бъдат забавяни седмици и месеци, и въвеждането на новите санкции правят процеса невъзможен.

В крайна сметка двата най-големи руски дистрибутора – компаниите Merlion и RRC спряха продажбите на ОС Windows и всички останали продукти на Microsoft.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
19 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари