fbpx
9.3 C
София

Група излиза на сцената с принтирани инструменти

Най-четени

3D принтерите могат да имат множество приложения, включително и в музиката. Точно с това се занимава Олаф Дийгъл – инженерен дизайнер и професор по мехатроника в Университета Маси в новозеландския град Оукланд. От 2011 година насам Дийгъл печата електрически инструменти по поръчка, използвайки технология на име Selective Laser Sintering.

След като изпечата телата на електрическите си китари, той добавя махагон или кленова дървесина, дървен гриф и всички останали компоненти, които трябва да има един подобен музикален инструмент. Китарите могат да се видят на официалния му сайт, където наскоро той добави още два модела. Посетителите на дизайнерския панаир EuroMold, който ще се проведе между трети и шести декември във Франкфурт, ще имат шанс да видя китарите на живо и в действие.

По време на панаира ще бъде изградена сцена, на която неизвестна все още група ще свири с цял комплект от инструменти направени с помощта на 3D принтер. Сред тях са две китари (от които една – бас), синтезатор, който използва принтирано шаси и комплект от ударни инструменти.

Ще ни бъде много интересно да разберем как ще звучат всички тези инструменти на живо. Според Дийгъл, при барабаните нямало да има кой знае каква разлика. Що се отнася до китарите, по-долу сме споделили видео, което ще демонстрира тяхното звучене.

 
 
 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини