Джейк Лодуик съжалява за продажбата на Vimeo

0
70

 

В разговор с Изи Лаповски от Inc., Джейк Лодуик – един от създателите на Vimeo споделя съжалението си за решението за продажбата на Connected Ventures.

Както знаете, през 2006г. Connected Ventures придобиха IAC, компанията-майка – собственик на Vimeo, CollegeHumor, Bustedtees.com и други.
Преминал в екипа на Connected Ventures Лодуик признава, че той така и не е успял да се адаптира към новите условия – нещо, което впоследствие води до уволнението му.

„Това си беше един голям кошмар. Не бях готов да бъда погълнат от един конгломерат и да бъде отнета свободата ми да творя. Това, което го превърна в кошмар беше това постепенно въвеждане във всичко, което вършихме. Там, където някога взимахме сами решения, сега ни се налагаше да ходим на седмични брифинги, след това на двуседмични, а после и на триседмични. Процесът по иновиране и обновяване на съществуващите вече наши продукти се забави. И не е само това – ние спряхме да създаваме нови продукти. Те ме уволниха седмица или две преди сам да напусна“, обяснява с огорчение Лодуик. 

За него придобиването на компанията му е било края на една мечта:

„Ако искрено вярваш в потенциала на компанията си и в потенциала й тя да промени света към по-добро, няма извинение за придобиването. Придобиването е край на една мечта. Днешните титани подклаждат този идеал за придобиване, тъй като ги е страх от бъдещи конкуренти. Google си дават сметка, че най-голямата заплаха за тях може да дойде от двама току-що завършили студенти, „Лари и Сергей на 2013-та година“, споделя Лодуик.

Той е убеден в това, че няма да продаде новата си компания Elepath – софтуерно студио със седалище в Сан Франциско.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари