Дженсен Хуанг: скоро ще станем свидетели на сливането на виртуалния и физическия свят

5
1296

Генералният директор на компанията Nvidia Дженсен Хуанг е на мнение, че през следващите няколко години на практика всяко едно предприятие и завод ще има свой цифров двойник. Виртуалната и физическата реалност ще се обединят, за да изведат промишлеността на съвсем ново ниво. Според неговите думи, Nvidia се стреми да ускори тази революция и вече работи върху няколко проекта от този род съвместно с редица промишлени гиганти и автомобилни производители.

„Съвсем скоро цифровият свят ще бъде хиляди пъти по-голям от физическия. Ще има виртуален нов Ню Йорк. Ще има нов Шанхай. Всяка фабрика и всяко здание ще имат цифров двойник, който ще моделира и наблюдава своята физическа версия. Непрекъснато.“ – заяви Дженсен Хуанг в интервю за списание Time.

Ръководителят на Nvidia добави, че програмистите и другите специалисти ще преминат към друг модел на работа, който е много по-съвършен. Софтуер от нов тип първоначално ще моделира дигиталните двойници, след което ще бъдат изграждани техните физически версии. Това ще бъдат на практика всяко устройство и обект, като в качеството на примери Хуанг посочва автомобилите, роботите, летищата, заводите и жилищните сгради. По този начин разработването на новите решения ще става по-бързо и по-точно. Главен помощник в този процес на модернизация ще бъде изкуственият интелект, а хората непрекъснато ще преминават от виртуалния в реалния свят и обратно.

3.3 3 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари