Джеф Безос дава една четвърт от своя дял в Amazon на бившата си съпруга

Най-богатият човек на планетата се споразумя с бившата си съпруга за подялбата на имуществото. След развода Макензи Безос влиза в топ-3 класацията на най-богатите жени на света

10
1033

Основателят на онлайн ритейлъра Amazon, лидерът в глобалната класация на Forbes Джеф Безос се споразумя с бившата си съпруга, писателката Макензи Безос за условията на подялбата на съвместно придобитото имущество. Милиардерът дава на Макензи 25% от своя дял в Amazon. Макензи Безос публикува някои подробности в свия Twitter акаунт.

Тя отбеляза, че правото на глас с тези акции оставя на бившия си съпруг. Според споразумението, Безос освен че запазва по-голямата част от дела си в Amazon, запазва и контрола върху неговата аерокосмическа компания Blue Origin и вестника Washington Post.

Всички документи вече са в съда, както и в комисията за ценни книжа и борси (SEC). Споразумението на бившите съпрузи трябва да бъде утвърдено в рамките на следващите 90 дни.

Разводът на най-богатия

Джеф и Макензи Безос бяха женени 25 години. Те се запознават в началото на 1990-те в нюйоркския хедж фонд D.E. Shaw, където и двамата работят по това време. Те сключват брак през 1993 година, а една година по-късно Джеф основава онлайн магазина за книги Amazon. Днес това е най-големият интернет ритейлър в целия свят. През 2018 година доходът на компанията надхвърли $232 милиарда, а чистата печалба от $3 милиарда през 2017 година нарасна на $10 милиарда през 2018-та.

Двойката има четири деца. А през месец януари тази година съпрузите обявиха, че се развеждат. Те подчертаха, че остават близки приятели, но не уточниха точно защо се разделят. Причината разкри таблоидът National Enquirer още същия ден. Изданието съобщи, че бизнесменът отдавна скрива романа си с бившата телевизионна водеща Лорън Санчес. Безос от своя страна обвини издателя на National Enquirer – компанията American Media в шантаж и изнудване.

Журналистите се опитваха да разберат, дали семейство Безос е имало брачен договор и дали основателят на Amazon ще остане най-богатият човек на света. Законодателството на щата Вашингтон, където живеят Джеф и Макензи, и където се намира централния офис на Amazon, предвижда цялото съвместно придобито имущество по време на брака да бъде разделено наполовина. Forbes преди време отбеляза, че Макензи Безос ще стане най-богатата жена на света, ако вземе половината от капитала на своя съпруг. Според Forbes Real-Time, към 4-ти април финансовото състояние на Безос е $149,2 милиарда.

Какво ще получи бившата съпруга

Джеф Безос притежава 16% от Amazon – тоест бившата съпруга ще получи 4% от компанията. На 4-ти април 19:30 часа наше време, капитализацията на компанията бе $890,55 милиарда. Следователно, делът на Макензи Безос ще бъде около $35,6 милиарда.

С този капитал Макензи става една от трите най-богати жени на света. Пред нея са само наследницата на козметичната империя L’Oreal Франсоаз Бетанкур-Майер (финансово състояние по Forbes $49,3 милиарда) и една от наследничките WalMart Елис Уолтън ($44,4 милиарда.

В глобалния рейтинг на милиардерите Макензи Безос е на 26-то място, съобщи Forbes. Рейтингът продължава да се оглавява от Джеф Безос, понеже неговият капитал с $10 милиарда превъзхожда този на Бил Гейтс.

10
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
6 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
haho hihiЗмейdonМангалатаppp Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
DragonSlayer
DragonSlayer

При цялото ми уважение към дамите, големият бизнес е мъжка територия, независимо какво иска, настоява или твърди феминизмът.

AxOx
AxOx

@DragonSlayer – точно това мислене е причината жените да имат проблем.
В Англия кралиците са били най-добрите и могъщи управляващи…. нещо по-този въпрос да се изкажеш?
Как ще видиш водещи жени като има хора които мислят като теб?

DragonSlayer
DragonSlayer

Мисля, че бях достатъчно точен в изказа си – говорех за големият бизнес, в какъвто контекст е и статията.

Мъжете притежават качества, които ги правят по-пригодни в определени сфери, така както жените са по-добри в други области.

Това е просто безпристрастно отбелязване на очевидни факти и в моето изказване нямаше чувства, особено пък негативни такива, просто споделяне на информация, затова емоциите в твоя отговор са ми непонятни.

Змей
Змей

Жените и мъжете мислят по различен начин, това е доказано! Мъжете не мислят по по-добър начин, но по по-подходящ за бизнес, шофиране и тн. Една от причините е възможността за концетрация и липса на мултитаскинг.

Феминистките да ме извиняват, но тяхната основна роля е да са в подкрепа на мъжа и да го правят щастлив ( и да раждат деца).

Казах.

Чебуратор
Чебуратор

….и всичко започва заради първата продадена книга онлайн в Amazon и то поръчана от България ‘-‘

mmmm
mmmm

Неееее верно….. провери си фактитиееееееее, знам за коя история говориш, но е просто смешна случка, но не е първата поръчка!

ppp
ppp

Първата поръчка е за първите им 6 месеца, има филмче в youtube, лично Джеф го коментира, ти провери преди да коментираш

haho hihi
haho hihi
Мангалата
Мангалата

Ибаси змията!

don
don

жената имала акции в амазон, тези пари са нейни.. къде отивате пак да скачате на кой какво му се полагало, селянчета.