Ръководителят на компаниите Amazon и Blue Origin Джефф Безос заяви, че през 2020 година възнамерява да изведе в орбита космическите кораби за многократно използване New Glenn.

Освен това Безос заедно с NASA създава нова ракета за колонизация на Луната. Но ако договорите с NASA не се получат, той е готов да изхарчи почти всичките си пари за този проект. Това са над $133 милиарда.

Безос иска да прехвърли тежката промишленост на Луната. Той каза, че в недалечно бъдеще милиони хора ще работят в космоса. Според милиардера, това е единственият начин да се намали консумацията на електрическа енергия при производството и екологичното натоварване на планетата. Заводите в космоса ще използват предимно слънчева енергия.

Ще трябва да напуснем тази планета и да я направим по-добра. Ние просто ще я напуснем, а които искат да останат, нека останат. Земята не е най-доброто място за тежка промишленост. Засега ни е удобно, но в недалечно бъдеще – след десетилетия или най-много 100 години, на Луната ще бъде по-лесно да се произвежда всичко това, което сме свикнали да произвеждаме на Земята. Например, производството на ракетно гориво. На земята ще остане леката промишленост, а „мръсното“ производство ще изнесем извън пределите на планетата„.

Да не забравяме, че модулът Blue Moon е планиран да бъде изпратен на Луната в средата на 2020-те години. По това време и космическата компания на Илън Мъск SpaceX трябва да извърши своя първи полет до Марс с полезен товар.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
8 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари