Ръководителят на компаниите Amazon и Blue Origin Джефф Безос заяви, че през 2020 година възнамерява да изведе в орбита космическите кораби за многократно използване New Glenn.

Освен това Безос заедно с NASA създава нова ракета за колонизация на Луната. Но ако договорите с NASA не се получат, той е готов да изхарчи почти всичките си пари за този проект. Това са над $133 милиарда.

Безос иска да прехвърли тежката промишленост на Луната. Той каза, че в недалечно бъдеще милиони хора ще работят в космоса. Според милиардера, това е единственият начин да се намали консумацията на електрическа енергия при производството и екологичното натоварване на планетата. Заводите в космоса ще използват предимно слънчева енергия.

Ще трябва да напуснем тази планета и да я направим по-добра. Ние просто ще я напуснем, а които искат да останат, нека останат. Земята не е най-доброто място за тежка промишленост. Засега ни е удобно, но в недалечно бъдеще – след десетилетия или най-много 100 години, на Луната ще бъде по-лесно да се произвежда всичко това, което сме свикнали да произвеждаме на Земята. Например, производството на ракетно гориво. На земята ще остане леката промишленост, а „мръсното“ производство ще изнесем извън пределите на планетата„.

Да не забравяме, че модулът Blue Moon е планиран да бъде изпратен на Луната в средата на 2020-те години. По това време и космическата компания на Илън Мъск SpaceX трябва да извърши своя първи полет до Марс с полезен товар.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
6 Коментари
2 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
8 Автори на коментарите
ZeroAndrianзмейak47Nikolai Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Безос не губи $ , 🌚 е ❌забранена❌ територия.
Никой от пророците не говори за база на 🌚
за
разлика от Марс🔴.

youtu.be/mLgPF__sy68

Jaf
Jaf

договорите с NASA

Приватизиране на печалбите
Национaлизиране на загубите

Бай дейтрейдър
Бай дейтрейдър

Ееееехххх мечтиии…както отидиха и с Аполо….само до студиото в холивуд

Nikolai
Nikolai

Айде БГ конспираторите почвайте 😀 П.С ето ги вече трима, да видим колко още ще дойдат… и да знаете от ЦРУ, ФБР, МОСАД, КГБ, ДАНС и двама пенсионери от Горно Надолнище ви следят всичките.

ak47
ak47

блъфира бат брезос.. няма как да започне да харчи тези 133милиарда, понеже чисто и просто това са виртуални пари.. трябва да си продаде бизнесите за да инвестира в друго такива пари. което е в сферата на фантастиката.

змей
змей

ще ги заеме …

Andrian
Andrian

Богатите ще живеят на Земята! Бедните по Луната, но ще работят… Брилятен проект!

Zero
Zero

По-интересното според мен е дали ще ни позволят да ползваме луната