Джеф Безос оглави рейтинга на Forbes за най-богатите хора на планетата

4
472

Forbes оцени финансовото състояние на основателя на Amazon на $131 милиарда. За една година Безос е забогатял с $19 милиарда.

Основателят на Amazon Джеф Безос за втори пореден път оглави рейтинга на най-богатите хора в света.

Капиталът на Безос можеше да е много по-голям. През месец септември миналата година капитализацията на Amazon достигна $1 трилион, но оттогава акциите на компанията поевтиняха с 22%. Но и днес струват повече, отколкото през месец март 2018 година, когато Forbes публикува своя предишен рейтинг.

Главната интрига този път е дали и следващата година Безос ще успее да се задържи на върха. На 9-ти януари тази година милиардерът съобщи в своя Twitter акаунт, че възнамерява да се разведе със своята съпруга Макензи, с която рамо до рамо създадоха Amazon.

„Ние имахме прекрасен съвместен живот като съпрузи, а пред нас бе едно прекрасно бъдеще като родители, партньори и приятели“ – написа милиардерът.

Според законите на щата Вашингтон, при развода съпрузите трябва справедливо да разделят съвместното имущество, включително и дохода, получен по време на брака. Това се отнася и до акциите на Amazon. Не се знае дали семейство Безос има брачен договор, който да включва някакви по-различни клаузи.

Безос притежава 16% от акциите на Amazon. Ако Макензи Безос получи половината от капитала на семейството, тя ще стане най-богатата жена на света. А Джеф Безос надълго, може би завинаги ще изгуби званието на най-богатия човек на планетата.

4
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
2 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
Биткойн = Балон = ПирамидаБаси лудитеПламен Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Пламен
Пламен

– Тате,татее. Ще правя сватба скъпо ли излиза?
– Не знам сине. 20 години съм женен и още не мога да тегля чертата

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Няма по-неточен термин от „финансовото състояние“ когато става дума за класацията на Форбс. Най-точният би бил – хипотетични пари изкарани след продажбата на всички акции във всички компании + всички имоти, движимо и недвижимо имущество. Ако искате да разберете ориентировъчно личните разполагаеми пари на милиардерите от класацията им, просто махнете една нула от обявените им пари.

Баси лудите
Баси лудите

Трябва да имаш двойка по икономика, затова Българите работите нископлатени работи, защото сте неграмотни.

Биткойн = Балон = Пирамида
Биткойн = Балон = Пирамида

Не сте прав г-н. Баси. Четете книжки.