Джеф Безос: Blue Origin още следващата година ще започне да извозва хора в космоса

1
578
Blue Origin

На състоялата се неотдавна конференция на Асоциацията на ВВС на САЩ, ръководителят на компанията Amazon и космическия стартъп Blue Origin заяви, че през 2019 година ще изпрати първите астронавти в космоса.

В разработвания от компанията космическа капсула на ракетата New Shepard има място за 6 души – 15 кубически метра. Това е десет пъти повече, отколкото имаше в кораба Меркурий, с който летя първият американски астронавт Алън Шепърд.

В момента космическата компания на Джеф Безос разработва двустепенната ракета носител New Glenn, първата степен на която може да се използва повторно. Бустерът използва ракетните двигатели BE-4, разработвана от Blue Origin в продължение на седем години.

Двигателят BE-4 може да направи 100 старта – това са 100 пълноценни мисии, с помощта на този ракетен двигател“ – заяви генералният директор на компанията Боб Смит.

Към днешен ден Джеф Безос е най-богатият човек на планетата. Той твърди, че Blue Origin е станал за него най-важният проект. „Единственият начин да изхарча натрупания финансов ресурс е да превърна личните си доходи от Amazon в космически пътешествия“ – сподели милиардерът. Според аналитиците на Morgan Stanley, парите на Безос са достатъчни за осъществяването на този космически проект.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
AxOx
AxOx

„заяви, че през 2019 година ще изпрати първите астронавти в космоса“ 🙂
Всеки това казва, ама с еднопосочния билет няма проблем, как стои с двупосочния е по-сложно.