8.6 C
София

Джо Байдън възнамерява да намали цената на електрическата енергия в САЩ до 2 цента за киловатчас

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Генерирането на слънчева енергия в САЩ през последните 10 години нарасна с 4000%, но засега нейният дял е едва 3% от общия обем електрическа енергия в страната. Администрацията на президента Джо Байдън възнамерява да промени това, като до 2035 година увеличи дела на слънчева енергия до 40%, ако конгресът утвърди предложените мерки. Радикалното увеличаване на дела на слънчевата енергия ще даде възможност цените на електрическа енергия в САЩ да паднат до 2 цента на киловатчас, а цената на дребно за домакинствата – до 4 цента за един киловатчас.

За да бъде постигната тази цел Министерството на енергетиката към 2030 година трябва да увеличи двойно и дори тройно темпа на ръст в производството на слънчева енергия. Това със сигурност означава, че цената на енергията, получена чрез слънчеви панели, ще продължи да пада.

Общата цена на слънчевата енергия зависи от няколко променливи, включително от размера на слънчевата електроцентрала, от цената на електрическата енергия в съответния щат и от други фактори. През последните 10 години цената на слънчевата енергия в САЩ е намаляла със 70%, но за да може планът на Байдън да бъде изпълнен, намалението на цените трябва да продължи.

Според замисъла на Байдън, към 2030 година цената на слънчевата електроенергия трябва да слезе до 5 цента за киловатчас. Това не е малко, понеже през 2010 година тази цена бе 50 цента за киловатчас. Цените на дребно за обикновените домакинства трябва да намалеят от 39 на 4 цента, а цената на борсите трябва да намалее от 27 на 2 цента за киловатчас.

Крайната цена на електрическата енергия за домакинствата се определя от енергиен микс, но ако цената на слънчевата енергия падне толкова много, напълно е възможно американските жители да започна да плащат по 4 цента за един киловатчас.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини