Посветилият много години на дизайна на Apple-продуктите Мат Кейсболт напусна компанията за да се заеме със създаването на електромобили в Tesla Motors. Това стана едновременно с напускането на създателя на програмния език Swift Крис Латнър, който също отива в Tesla.

Мат Кейсболт участва в изграждането на дизайна на много модели Mac компютри. Той работи върху първия MacBook Air, усъвършенстваната работна станция Mac Pro и върху новия лаптоп MacBook Pro с Touch Bar. Името на Кейсболт е включено в 52 патента на Apple.

В Tesla известният специалист ще бъде назначен като старши вицепрезидент по инженеринг. Напълно е възможно, на новото работно място той да работи заедно с бившия ръководител на хардуерния отдел на Apple Дъг Фийлд, който сега заема поста вицепрезидент на Tesla по техническо осигуряване на електромобилите.

Мат Кейсболт не е единствената загуба на Apple последно време. Неотдавна корпорацията напусна известният Крис Латнър, създател на езика за програмиране Swift, на който се пишат приложенията за iPhone и iPad. От месец февруари Латнър става вицепрезидент на софтуерния отдел, разработващ автопилота на Tesla.

Едновременно с Кейсболт и Латнър, Apple напуска и директорът на отдела за машинно обучение Даниел Грос. Според уеб-портала TechCrunch, Грос става партньор на Y Combinator и ще се занимава с поддръжката на малки IT компании.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
0 Автори на коментарите
Коментатор Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментатор
Коментатор

Мда, момчето си отива…