Преобръщането на горещите бургери и приготвянето на самите бургери от неголемия брой необходими продукти е унила и безрадостна работа. Не е за учудване, че всички, които поне една година са готвили тази храна, без никакво съжаление напускат, проклинайки всички кухни и всички видове бургери.

Но още догодина тези нещастни хора ще бъдат заменени с роботи, специално създадени да пекат каймата и след това да я заливат с кетчуп и майонеза.

Младата компания Miso Robotics започна да произвежда роботите Flippy, в които се използват стандартни манипулатори за други устройства, оборудвани със сензори и камери. Конструкцията на тези роботи е съвсем опростена, използва се собствен фирмен софтуер и всичко това с цел правилно опичане на месото и преценяване доколко е готово с помощта на машинно обучение и компютърно зрение.

Създателите на Flippy заявиха, че тяхната система е гъвкава и предстои да бъде обучена да за кълцане на зеленчуци, рязане на месо и картофи, както и работа с фритюрник. В началото на 2018 година Miso Robotics възнамерява да започне серийното производство на роботите Flippy, а към 2020 година да осигури роботи за 50 големи заведения за бързо хранене в САЩ.

Идеята за появата на смарт машини, приготвящи бургери, подобно на автоматите за кафе, на мнозина изглежда привлекателна, но много хора биха останали без работа.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари