Докато Илън Мъск иска да изпрати човечеството на Марс, 45-ят президент на САЩ Доналд Тръмп подписа нова директива, утвърждаваща космическа програма за изпращане на американски астронавти на повърхността на Луната.

Да си припомним, че последното от шестте кацания на повърхността на естествения спътник на Земята се състоя през далечната 1972 година и оттогава на Луната не е стъпвал човешки крак. Тръмп иска да промени това, за което открито съобщи пред медиите.

Подписването на директивата по космическа политика под номер 1 със състоя в Белия дом в понеделник, на 11 декември. Документът упълномощава американската космическа агенция NASA да съсредоточи всичките си усилия за да осъществи поредното транспортиране на астронавти на Луната. Директивата бе сформирана още през месец октомври от членовете на националния съвет по космическо развитие, оглавявана от вицепрезидента Майкъл Пенс и след това бе дадена на президента за подпис.

Директивата, която подписвам днес, ще преориентира космическата програма на САЩ към по-нататъшното изследване на естествения спътник на Земята. Това е първата стъпка от завръщането на американските астронавти на Луната, предприета след 1972 година. Този проект предвижда дългосрочно изследване. Този път няма просто да забием там нашето знаме и да оставим следи. Ние ще се подготвим за бъдещите марсиански мисии и може би и мисии за изследване на световете далеч извън пределите на Марс„.

27
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
12 Коментари
15 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Успяха да РАЗВЕЯТ флага? без атмосфера
та няма ОТНОВО Пиксар да заснеме? кацането в студиото на дисни

0.0
0.0

Как са минали през пояса на Ван Алън[високо заредани частици] ?
Как са пратили тв сигнал от 400 000 км през поясът на Ван Алън ?

Анонимен
Анонимен

националния съвет по космическо развитие,
оглавявана от вицепрезидента Майкъл Пенс

Анонимен
Анонимен

Луната – нашият космически кораб”, е хипотезата от едноименната книга на астрономите Михаил Васин и Александър Щербаков. Тя смятат, че Луната е конструкция, куха отвътре, създадена е от високоразвита цивилизация и е изведена на орбита около Земята в необозримо далечно минало. Само така се обяснява защо лунната орбита е почти идеална окръжност за разлика от орбитите на всички други Луни в Слънчевата система. Сътрудници на НАСА смятат за доказано, че Луната е кръгообразно, кухо отвътре тяло. Под повърхността на спътника ни на 100 км дълбочина са открити феромагнитни пояси с дължина 1000 км. Те няма как да бъдат нещо друго,… Виж още »

Анонимен
Анонимен

Ссср САЩ ПРОГОНЕНИ ОТ ЛУНАТА Андрей Егоров е инженерът, управлявал дистанционно от Земята движението на руските “Луноходи”. Неотдавна той разказа за онова, което в действителност се е случило през 1973 г. “Да управляваш “трактора”, както наричахме помежду си Лунохода, не е просто нещо. Налягането е понижено, сигналите от Земята имат трисекундно забавяне и това създава проблеми. Още в началото на сеанса забелязахме по трасето странен обект. Петдесетте метра, които го разделяха от “трактора” успяхме да изминем за повече от час. Когато го доближихме, вече бяхме сигурни, че виждаме голямо изкуствено съоръжение: полусферичен купол с диаметър над 2 метра. Вратата на… Виж още »

Анонимен
Анонимен

Нло на Луната След скандала с лунния кинофилм се появява и звуков запис. Радиолюбител записва разговорите между кораба и центъра за управления в Хюстън. Чутото е шокиращо и записът моментално става широко известен. Ето откъс от разговора, предаден на журналистите от бившия директор на НАСА Кристофър Крафт: Аполон 117 Това са гигантски неща…Не, не, не…Не е оптическа илюзия, в това не може да има съмнение! Хюстън:Какво става? Какво се случва при вас, по дяволите? Аполон 11:Те са тук…Хюстън: Какво става?/ връзката прекъсва/ Аполон 11:Видяхме неколцина гости. Те бяха там известно време, проверяваха техниката си. Хюстън:Повторете последното си съобщение. Аполон 11:Казвам… Виж още »

Птица какаду - кълве марксисти
Птица какаду - кълве марксисти

Не Аполон 11, а Аполо 11, нямате никакви докааатлства за подобен разговор.

FAKE NEWS

GO BACK TO PUTIN

Azhen
Azhen

Не е лошо да посочваш източници ! Иначе прочетох всичко с интерес.

Дали има връзка?
Дали има връзка?

„Доналд Тръмп възнамерява отново да изпрати американци на Луната“ „Disney финализира покупката на 21st Century Fox за 60 млрд. долара“ 🙂

0.0
0.0

12 юли 1822 г. професорът по астрономия в Мюнхенския университет Франц фон Груйтуйзен сензационно съобщава за открит на Луната град. Той се намира в кратера Шрьодер и напомня паяжинна нишка, дълга тридесет и седем километра. Днес много публикации по целия свят обсъждат изкуствените обекти на Луната. Още през 1968 г. НАСА отпечатва “Хронологичен каталог на съобщенията за лунните събития”, който споменава петстотин и осемдесет лунни феномена. Най-забележителният обект е Градът на Груйтуйзен, близо до центъра на лунния диск на изток от залива Зной в кратера Шрьодер. Кратерът не е голям, има равно и недълбоко дъно. На север от него започва… Виж още »

Птица какаду - кълве марксисти
Птица какаду - кълве марксисти

Нека да изкажем теорията на Бай Ганьо, типичния Българин, който по цял ден не работи, цъка в нета и исказва най-компететно мнение за рептили, масони, кравари и други хора, които му пречат да бъде успешен, както и неговото племе и държава, която той обижда постоянно. Американците изстреляли своите ракети да отидат на Луната, тръгвайки от плоската земя към тази Луна, която била само малко осветително тяло, те отишли там, стъпили на нея и били изгонени от извънземни, но в същоито време великите СССР били и те до тях. В същото време обаче, докато били изгонени от извънземни, те снимали цялата… Виж още »

dsfdfdsf
dsfdfdsf

Интересна себеоценка

Azhen
Azhen

Не знам за едните и другите , но щом преди 40+ години уж са успели да кацнат на луната с толкова примитивни вече технологии и от тогава нищо все едно наистина е забранено да се ходи там ? Каква е причината не знам но ми се струва странно много странно че не се правят буквално редовни полети до там.

Птица какаду - кълве марксисти
Птица какаду - кълве марксисти

Самото кацане е символичен акт, важни са процесите, които се правят за да се стигне до това, развитието на технологиите и т.н., чрез което се помага на икономиката, науката, технологиите, откриват се нови неща и т.н. Именно затова сега целта е по-голяма и тя е Марс. Ходенето отново до Луната ще е просто показване на мускули, но от него няма да има голям практически смисъл, освен, ако този път не се зпочне и построяването на колонии, което ще е добе. Бъдете рационални, не вярвайте във фалшиви новини, живейте в реалния живот. Учете се, бъдете успешни, не слушайките марксисти и фенове… Виж още »

Giorgio Tsoukalos
Giorgio Tsoukalos

В популярната поредица Ancient Aliens има епизод посветен на Луната, озаглавен Space Station Moon. Ако не ме лъже паметта беше епизод 11 от сезон 11. В него са представени различни популярни конспиративни теории за Луната, дори и такива които към момента изглеждат абсурдно, и авторите също задават въпроса: „Защо повече от 40 години хора не са стъпвали на Луната?“

ak47
ak47

на каква луна ще кацат, нали казаха че е холограма..

Методи Дамянов
Методи Дамянов

Може би е по-добре всички ‘мериканци да се заселят там и да избавят човечеството от себе си! Светът трябва да заживее в мир, а това с тази америка е невъзможно!

Птица какаду - кълве марксисти
Птица какаду - кълве марксисти

Засечен марксистки Бай Ганьо от поста горе.

dsfdfdsf
dsfdfdsf

Засечено лайно на горещ ламаринен покрив

Птица какаду - кълве марксисти
Птица какаду - кълве марксисти

Докато сипеш обиди и говориш за великите ти братушки и курвата Путин, нещастната псевдо-империя се срина до нивото на една китайска провинция, дори биткойн премина стойността на валутата й.

САЩ са най-великата, най-развивата и най-силната държава в момента и е най-доброто място за живеене.

Всеки БГ имигрант с малко мозък в главата отива в Западна Европа и Северна Америка или в части от Западно-ориентирания Близък изток. Никой не иска да ходи в Китай, Русия, Мианмар и други макрсистко-инспирирани имагинерни зони за живот.

dsfdfdsf
dsfdfdsf

Кой ти говори за руснаци промит мозък? Ма то къв мозък да има тъпо същество, което вярва на нещо, чието доказателство са кадри, които самите американци са си признали, че са фалшиви.

Антипутинист
Антипутинист

Това в Бултаймс ли го чете? С такъв путинизиран светоглед ще продължаваш да тъпчеш на нивото, на което си. Кой, къде и какво си е “признавал”?

И.П.Талев
И.П.Талев

А бе тия американци за да направят държава са избили около 60 милиона индианци.Но днескашните рейвжери на чичо Сам са всесилни.И там ще положат основи на демокрацията.

Птица какаду - кълве марксисти
Птица какаду - кълве марксисти

А, ние колко сме избили? Силно се съмнявам в тези цифри. В Бразилия белите са търгували с много повече роби от Африка, отколкото днешен САЩ, но това не се споменава, защото е неугодно за хората от втория и третия свят и пропагандата на антизападните азиатски хунти. Замисли се, така наречените американци са били твои братя европейци, а където и който е стъпвал е мачкал. Такива са били времетната. Не го оправдавам, просто казвам, че всички са го правили!

АхОх
АхОх

Да се изпрати космически кораб е много сложно и скъпо (а с хора още повече). Това, че последните 10 години имаме технологии не означава, че сме много по-добре в космоса (там радиациата и излъчванията не позволява нормалните чипове да работят и се налага да има кардинално нови технологии). Китайците правят всяка година опити и напредват много бавно. САЩ и Русия спряха да прахосват пари, защото те имат каквото им трябва – сателити да следят земята и хората. Друго никога не им е трябвало. Може би ако успеят да пуснат нов вид двигател който не изисква тонове гориво ще опитат. Засега… Виж още »