fbpx
0 C
София

Доставчиците на интернет в САЩ се предадоха на звукозаписната индустрия

Най-четени

Няколко от най-големите компании, които се занимават с доставка на интернет в САЩ не издържаха на дългогодишния натиск от страна на защитниците на авторски права и се съгласиха да работят съвместно с тях за да бъде елиминирано пиратството в мрежата, информира TechSpot, цитирайки източници на CNET.

AT&T, Comcast и Verizon ще създадат заедно с асоциациите MPAA и RIAA система, която ще осигури сурови наказания за всички нарушители на авторски права, които попадат под тяхната юрисдикция. Финалното споразумение между доставчиците и представителите на правоносителите все още не е подписано, но това ще стане до месец, като след това детайлите около него ще бъдат публично оповестени.

Системата едва ли ще прилича на тази, която се прилага във Франция и Великобритания, където нарушителите биват предупреждавани два пъти, а на третия губят право на достъп до интернет. САЩ вече се изказаха негативно по отношение на наказателни мерки от такъв характер, тъй като те нарушават основни човешки права.

Споразумението между американските доставчици на интернет и забавната индустрия ще има доброволен характер и може би ще включва мерки, които са напълно различни от тези, които се прилагат във Франция например. Вероятно потребителите ще получават писма с предупреждения за нарушаване на авторските права и ако те не бъдат взети под внимание ще се прибягва до редица мерки, сред които ограничаване на достъпа до някои услуги в интернет.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини