fbpx
-1.2 C
София

PayPal вече обслужва мобилни плащания за 10 милиона долара на ден

Най-четени

Платформата за лесни и бързи разплащания по интернет PayPal обяви, че обемът на парични трансфери чрез мобилни устройства, които обслужва, расте по-бързо от очакваното. Прогнозите са общата стойност на платените пари през 2011 година да бъде около 3 милиарда долара. Това е два пъти повече от предварителните очаквания на експертите, предаде TechCrunch.

От PayPal правят корекция на прогнозите за постъпления от мобилни плащания за трети пореден път, тъй като ситуацията на пазара постоянно се променя и през телефоните се харчат все повече и повече пари.

В края на 2010 година системата за интернет плащания обяви, че догодина очаква през нея да минат около 1.5 милиарда долара посредством смартфони и таблети. През февруари старата прогноза беше обявена за неактуална и беше направена нова – за 2 милиарда долара.

През миналата година отчетите на PayPal показаха, че сумите, прехвърлени чрез мобилни устройства са регистрирали растеж от 300%.

Преди три месеца среднодневният обем на трансферирани пари при мобилни транзакции е бил 6 милиона долара, а в момента той вече е 10 милиона. Хората, които регулярно плащат за различни неща с мобилните си телефони и са клиенти на PayPal са около 8 милиона. При предишното отчитане те са били с 2 милиона по-малко.

В момента PayPal е лидер в своята област и няма сериозна конкуренция.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини