До 1500 лв. глоба за изпращане на спам

5
1

С глоба от 250 до 1500 лева ще се наказва доставчик на услуги, който изпраща непоискани търговски съобщения по електронната поща, или т.нар. спам, без предварителното съгласие на получателя и не е осигурил недвусмисленото разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя, реши парламентът, който прие днес окончателно на второ четене закона за електронната търговия. Ако нарушителят е юридическо лице или едноличен търговец, ще се налага имуществена санкция от 500 до 2000 лева. При повторно нарушение глобата ще бъде съответно от 500 до 2500 лева – за физически лица, и от 1000 до 4000 лева – за юридически лица и еднолични търговци.

Актовете за установяване на нарушения ще се съставят от длъжностни лица, определени от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), а наказателните постановления ще се издават от председателя на КРС или от изрично оправомощен от него член на комисията. КРС ще си сътрудничи и взаимодейства по въпросите на услугите на информационното общество с компетентните органи на държавите от ЕС и с Европейската комисия. Тя ще организира и поддържа информация за целите на закона за електронната търговия, която ще се публикува на официалната й интернет-страница. Цялостният контрол по спазването на този закон също е в правомощията на КРС.

10x to Shrek

Източник: investor.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "До 1500 лв. глоба за изпращане на спам"

avatar
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
hattamotto
hattamotto

Spam ’em all!!!

Skoinks
Skoinks

Бая хора трябва да осъдят – ама НЯМА:o

Mower
Mower

Ще осъдят някой ама друг път само се намират във работа.

darkterminal
darkterminal
Според мен с тази дейност трябва да се заемат ISP-тата. Иде реч ако аз съм SPAMer и ми припари под караката в България, ще си купя хостинг в Китай или Армения и ще си спамя от там колкото искам. Т.е. ако ISP-тата филтрират спамерските адреси и хостинг компаниите затварят SPAM-ерските сайтове – дисциплина ще има. Както в USA – в момента в който нескончаемите телефонни реклами започнаха да мътят водата на TelCo-тата. Моментално TelCo лобито в конгреса пробута закон, според който ако се регистрираш в списък, немогат да те спамят компании, с които не си в преки бизнес вазимоотношения. И… Виж още »
rusimonov
rusimonov

Лудница, това е думата, а коментара, просто немам думи!:speak: :wub: :lock: