До 1500 лв. глоба за изпращане на спам

5
10

С глоба от 250 до 1500 лева ще се наказва доставчик на услуги, който изпраща непоискани търговски съобщения по електронната поща, или т.нар. спам, без предварителното съгласие на получателя и не е осигурил недвусмисленото разпознаване на търговското съобщение като непоискано още с постъпването му при получателя, реши парламентът, който прие днес окончателно на второ четене закона за електронната търговия. Ако нарушителят е юридическо лице или едноличен търговец, ще се налага имуществена санкция от 500 до 2000 лева. При повторно нарушение глобата ще бъде съответно от 500 до 2500 лева – за физически лица, и от 1000 до 4000 лева – за юридически лица и еднолични търговци.

Актовете за установяване на нарушения ще се съставят от длъжностни лица, определени от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), а наказателните постановления ще се издават от председателя на КРС или от изрично оправомощен от него член на комисията. КРС ще си сътрудничи и взаимодейства по въпросите на услугите на информационното общество с компетентните органи на държавите от ЕС и с Европейската комисия. Тя ще организира и поддържа информация за целите на закона за електронната търговия, която ще се публикува на официалната й интернет-страница. Цялостният контрол по спазването на този закон също е в правомощията на КРС.

10x to Shrek

Източник: investor.bg

ДОБАВИ КОМЕНТАР

5 коментара за "До 1500 лв. глоба за изпращане на спам"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
hattamotto
hattamotto

Spam ’em all!!!

Skoinks
Skoinks

Бая хора трябва да осъдят – ама НЯМА:o

Mower
Mower

Ще осъдят някой ама друг път само се намират във работа.

darkterminal
darkterminal
Според мен с тази дейност трябва да се заемат ISP-тата. Иде реч ако аз съм SPAMer и ми припари под караката в България, ще си купя хостинг в Китай или Армения и ще си спамя от там колкото искам. Т.е. ако ISP-тата филтрират спамерските адреси и хостинг компаниите затварят SPAM-ерските сайтове – дисциплина ще има. Както в USA – в момента в който нескончаемите телефонни реклами започнаха да мътят водата на TelCo-тата. Моментално TelCo лобито в конгреса пробута закон, според който ако се регистрираш в списък, немогат да те спамят компании, с които не си в преки бизнес вазимоотношения. И… Виж още »
rusimonov
rusimonov

Лудница, това е думата, а коментара, просто немам думи!:speak: :wub: :lock:

wpDiscuz