Google

Европейската комисия глоби американската корпорация Google с невиждана към днешен ден глоба от 5 милиарда долара или 4,3 милиарда евро.

Глобата е наложена на Google за злоупотреби с доминиращото влияние на операционната система Android. Интернет гигантът е обвинен, че принуждава производителите на смартфони, като например Samsung и Huawei, да инсталират онлайн услугите GoogleSearch и GoogleMaps в своите Android устройства.

Обвиненията са тежки. ЕК счете, че корпорацията злоупотребява с доминиращата роля на мобилната операционна система Android. Тя се използва за да увеличи популярността на приложенията и услугите на американската корпотация. Маргрет Вестагер заяви, че Google използва незаконни практики, за да затвърди доминиращата позиция на своята интернет търсачка.

Комисията обяви, че корпорацията е принуждавала производителите на Android смартфони предварително да инсталират GoogleChrome и GoogleSearch в техните мобилни устройства, за да се осигури достъпа до магазина за приложения на корпорацията.

Вестагер каза още, че интернет гигантът е плащал на производителите на смартфони, за да си гарантира, че те ще инсталират приложението за търсене в своите устройства. Има и други обвинения.

Налагането на глобата бе очаквано, но сумата е невероятна. Всички очакват отговора на Google.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

10 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари