Европейската комисия

Тази седмица Европейската комисия трябва да съобщи решението си за рекордна глоба на американската корпорация Google. Това се случва в рамките на антимонополно дело, свързано с операционната система Android.

Преди малко повече от една година Европейската комисия глоби Google с 2,42 милиарда евро. Глобата бе наложена за това, че корпорацията предоставя по-добри условия за своите стоки на въпросната платформа в сравнение с конкурентите. Новата глоба от страна на Евросъюза се очаква осезателно да превиши миналогодишната.

Съдебното решение за Android е най-важното от трите антимонополни дела срещу Google. Това е така, понеже Еврокомисията счита за несправедливо премахването на конкуренцията. Google качва много повече рекламни обяви в новите приложения за смартфони, в сравнение с другите компании. А това се счита за монопол и незачитане на конкуренцията.

Високите заплащания на разработчиците на приложения, съчетани със закоренялото отношение с милионите рекламодатели превърнаха Google в основен източник на доход за много програмисти, а това също се счита за монопол.

Google категорично отрече тези обвинения. Интернет гигантът заяви, че предлага еднакъв достъп на всички до рекламните пакети, а потребителите имат широк и равноправен достъп до всички ресурси.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари