15.3 C
София

Еврокомисията започна производство срещу 23 страни на ЕС заради авторското право

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Франция, Испания, Италия, България и още 19 други държави на Европейския съюз може да бъдат съдени заради закъсненията с въвеждането на правилата на Евросъюза за авторското право в техните национални законодателства. Информацията бе съобщена от самата Европейска комисия, която поиска властите на тези държави да обяснят на какво се дължат тези забавения.

Законът за авторските права, който бе приет преди 2 години, има за цел осигуряване на еднакви условия за творческите индустрии на Европейския съюз и онлайн платформите на Google и Facebook. Но някои европейски художници, артисти и агенти останаха недоволни от тълкуването на ключовата клауза на член 17 от този закон. Според този параграф, платформите като YouTube и Instagram са длъжни да филтрират защитеното с авторски права съдържание.

Комисията изпрати писма с официални уведомления относно Европейския Закон за авторското право и по този начин направи първата стъпка в производството за нарушаването на заложените правила. Страните имат разположение два месеца за да отговорят на писмото на Еврокомисията. Възможно е обжалване пред Европейския съд в Люксембург.

Също така изпълнителният орган на Европейския съюз помоли Франция, Испания и 19 други държави на ЕС да обяснят защо са пропуснали крайния срок, който изтече на 7 юни 2020 година относно приемането на отделните правила за авторското право при стриймването на радио и телевизионни програми.

Абонирай се
Извести ме за
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини