Европол проведе мащабната операция Power Off, в рамките на която прекрати работата на онлайн услугата WebStresser и арестува нейните администратори и оператори.

От уеб пространството бе премахнат сайтът WebStresser, в който всеки можеше да поръча DDoS атака при цена едва 15 евро на месец. WebStresser бе най-голямата подобна уеб услуга за осъществяване на DDoS атаки по поръчка. Преди неговото изключване, сайтът имаше над 136 000 потребители. През последните няколко години с помощта на WebStresser бяха осъществени над 4 милиона DDoS атаки.

В международната полицейска операция Power Off взеха участие специализираните органи на Холандия, Великобритания, Сърбия, Хърватия, Испания, Италия, Германия, Австралия, Хонконг, Канада и САЩ. По време на специализираната операция бяха изключени и конфискувани сървърите на сайта, намиращи се в Холандия, Германия и САЩ. Освен това, във Великобритания, Хърватия, Сърбия и САЩ бяха арестувани администраторите на сайта,

WebStresser започна да работи през 2015 година. Първоначално бе съвсем малък, но с времето се разраста и стана много популярен. С всяка изминала година той се усъвършенстваше и предлагаше на клиентите нови типове DDoS атаки. Предлагаше се и мобилно приложение за осъществяване на атаки далече от персоналния компютър.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари