11.9 C
София

Един от наркобосовете на Dark Web се самоуби в Тайланд

Най-четени

Иво Цеков
Автор, геймър, почитател на комедиите, Saturday Night Live и всичко друго, което може да извика усмивка на лицето.

Един от най-известните престъпни босове от мрачните дебри на Dark Web се обеси в килията си в Тайланд. 26-годишният Александър Казес бе задържан там на 5 юли по искане на американските власти и очакваше екстрадиция по обвинение в трафик на наркотици.

Канадецът с онлайн прякор Desnake бе основател на AlphaBay – един от най-големите нелегални онлайн пазари за наркотици и други незаконни стоки. Предполага се, че AlphaBay е правил по 500 000 долара на ден в биткойн. Сайтът изненадващо затвори преди няколко дни, когато властите предположиха, че Казес се опитва да заграби максимално много пари и да се укрие.

Действително, той избяга в Тайланд, където се ожени за местна жена. При ареста му, полицията е конфискувала четири луксозни автомобила „Ламборджини“ и три имота на стойност над 11 милиона долара – доста скъп начин на живот за един беглец от закона.

Роден в Канада, търсен в Америка, женен и загинал в Тайланд – краткият живот на Казес изглежда пълен с противоречия и интриги. Едва ли скоро ще узнаем всички подробности около AlphaBay и неговия създател, тъй като Dark Web обикновено пази добре тайните си.

Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини